in , ,

Hype met onbekende gevolgen, Advies Gezondheidsraad: Geef ook jongens HPV-prik

4112010253 0734b2458f vaccin e1429300248330

Alle jongens en mannen vanaf twaalf jaar moeten preventief worden ingeënt tegen het HPV-virus. Dat advies aan de Gezondheidsraad geeft de vooraanstaande patholoog Chris Meijer van het VU Medisch Centrum in De Telegraaf.

Lees verder via: Reformatorisch Dagblad

Ook alle jongens inenten

Alle mannen vanaf 12 jaar in moeten preventief worden gevaccineerd tegen het seksueel overdraagbare en dikwijls kanker veroorzakende HPV-virus. Dit duidelijke advies aan de Gezondheidsraad geeft de vooraanstaande patholoog prof. dr. Chris Meijer van het VU medisch centrum in Amsterdam.
Zestig procent van de meisjes en jonge vrouwen laat zich al vaccineren tegen dit virus. Het HPV- of humaan papillomavirus is een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare infecties en veroorzaakt onder meer baarmoederhalskanker.

Nederlandse onderzoekers stellen dat bescherming van vrouwen „niet langer de enige doelstelling van een HPV-vaccinatieprogramma” zou moeten zijn.

Lees verder via: Telegraaf.nl

“HPV- Gardasil wordt het grootste medische schandaal aller tijden”

Eind 2006 kondigde de farmaceutische reus Merck met luid tromgeroffel aan dat het eerste vaccin tegen kanker een feit was. Gardasil zou het opnemen tegen het humaan papillomavirus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Het vaccinatieprogramma was nog niet van start gegaan of de Amerikaanse kreeg meldingen binnen over duizenden meisjes die ernstige bijwerkingen kregen, waaronder verlammingen, hartaanvallen en zelfs overlijdens.Een arts die voor Merck heeft gewerkt voorspelt dat Gardasil ‘het grootste medische schandaal aller tijden' zal worden. Dr. Bernard Dalbergue zei verleden jaar tegenover het Franse Principes de Santé dat het vaccin gevaarlijk en ‘nutteloos' is, terwijl het wel ‘een fortuin kost'.

Lees verder via: JDreport.com

 

 

 

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7602480150 1b3234fe21 sociale huurwoning

Sociaal? : ‘Huren sociale huurwoningen met 30 procent gestegen’

3836251365 c33977b2ae vaccinate1

Alles en iedereen aan de vaccins: Prik ook jongen tegen baarmoederhalskanker