in , ,

Ieren raken uitkering kwijt als ze niet in quarantaine gaan na vakantie

Ieren, die in de (tijdelijke) werkloosheid verzeild geraakt zijn door de en toch tegen de adviezen van in naar het buitenland vliegen voor een vakantie, krijgen tijdens de zomermaanden een verplichte quarantaine van twee weken opgelegd.

Als ze die quarantaine niet uitzitten, krijgen ze geen werkloosheidsuitkering meer van de overheid. Al 104 Ieren hebben op die manier hun -uitkering verloren. Dat meldt de overheid van in een persbericht.

In Ierland controleren de politie en de maatschappelijk werkers de gegevens van passagiers die op de luchthavens vertrekken. Vakantiegangers die door de coronacrisis een werkloosheidsuitkering ontvangen, verliezen die tijdelijk, tenzij ze na hun vakantie braaf twee weken in quarantaine gaan.

Al 104 Ieren liepen tegen de lamp en speelden dus hun uitkering kwijt.

Tot 350 euro per week

Onmiddellijk na het aankondigen van de lockdown in maart voerde de Ierse overheid een systeem van werkloosheidsuitkeringen in om mensen een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Wie daarvoor in aanmerking komt, krijgt tot 350 euro per week.

Ook werkzoekenden die ……

Lees verder bij de bron: newsmonkey


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

COVID-19, The Great Reset & het nieuwe normaal

Nog veel meer corona krankzinnigheden