in ,

Imam: ‘Nederlandse moslims nemen coronavirus niet serieus! Hoesten expres en raken elkaar aan’

war 1543273444
Alexas_Fotos / Pixabay

Imam Azzedine Karrat, prediker in bij een moskee in Utrecht, waarschuwt de moslimgemeenschap omdat hij signalen van artsen krijgt dat zij het gevaar van het coronavirus niet serieus nemen.

Ze komen samen in grote groepen, maken er laatdunkende grapjes over en hoesten expres naar mensen. ‘Stop daarmee,’ is zijn boodschap.

Azzedine Karrat, imam bij de moskee Islamitisch Cultureel Centrum Leidsche Rijn in Utrecht, waarschuwt Nederlandse moslims voor de gevolgen van het coronavirus.

Kennelijk is dat daar nog niet voldoende doorgedrongen, want artsen – “ook moslimartsen”, zo voegt Karrat daar welbedacht aan toe – hebben hem te kennen gegeven dat grote groepen Nedermohammedanen het niet al te nauw nemen met de gezondheidsvoorschriften die het kabinet vorige week afkondigde.

In een preek die de imam onlangs hield, en vandaag op Twitter plaatste, stipte Karrat het probleem gedetailleerd aan:

“Artsen merken op dat de moslimgemeenschap, of sommigen van de moslimgemeenschap, dit niet serieus nemen. Vooral als we het hebben over het coronavirus.

Zo zien we bijvoorbeeld vooral in bepaalde wijken dat kinderen massaal buiten op straat spelen, dat ze lichamelijk contact met elkaar hebben, dat ze elkaar aanraken, dat ze elkaar groeten. Sterker nog: dat sommige jongeren of kinderen daar grappen over maken door in aanwezigheid van anderen te hoesten of te niezen. Of elkaar te raken.”

Karrat is niet de enige die ziet dat …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e7d3464b56ad14ea898675c6203f78083edbed575671487d2679 640 drone

Het gaat heel snel richting NWO: Politie Kempenland zet drone in om naleving coronamaatregelen te controleren

15706666353 1ece15d8d6 martin van rijn

Ongekend: PvdA’er Martin van Rijn (bekend van liegen over PGB-fraude) nieuwe minister voor Medische Zorg