in , ,

Coronaleugens stapelen zich op: nu weer de IC-bedden

VVD Rutte keihard liegen e1459327525143 720x340 e1538502777704

Al twee jaar lang wordt er door het kabinet moeilijk gedaan over het uitbreiden van de IC-capaciteit. Waarom er maar geen bedden bijkwamen terwijl we ‘oorlog voerden’ tegen een ‘levensgevaarlijk virus’, bleef een raadsel.

Nu komt de aap uit de mouw: het ministerie van VWS wilde geen extra bedden. Opnieuw kan BVNL niet anders dan constateren dat het kabinet willens en wetens de volksgezondheid en mensenlevens in gevaar heeft gebracht.

Framingsleger van VWS

Wie de capaciteitsproblemen in de zorg aankaartte als het echte probleem, in plaats van het vermeende grote gevaar van het coronavirus zelf, werd door het framingsleger van VWS snel en vakkundig weggezet als simplistische Wappie.

Want: alsof het allemaal zo eenvoudig was. We konden tenslotte niet zomaar ‘een blik verpleegkundigen opentrekken’ en – misschien wel de meest absurde redenering in deze discussie – ‘het aanbod bepaalt de vraagt: als je meer bedden hebt, komen die ook vol te liggen’.

Dat we in Nederland al jaren een chronisch tekort aan ziekenhuisbedden hebben, omdat Den Haag de sector helemaal heeft uitgekleed, had er allemaal niets mee te maken dat de druk op de zorg te groot werd.

Maar, zoals we inmiddels bijna gewend zijn, blijkt dit een grove leugen. Sterker nog, VWS ging tijdens de grootste gezondheidscrisis in tijden gewoon lekker door met bezuinigen op de IC’s.

Geen kan niet, maar wil niet

Uit WOB-verzoeken en andere informatie, o.a. van deskundigen uit de sector en ziekenhuisdocumentatie, in handen van NRC, blijkt dat het ministerie van VWS actief heeft geweigerd om  …..

Lees verder bij de bron: LNNmedia

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccines dees doden 02 488x300 1

EU lanceert nieuw vaccinatie-offensief om 100 miljoen ongevaccineerden ‘overtuigen’

52e4d1474e56a414ea898675c6203f78083edbed5251774b702e73 640 encryptie

Europese Commissie wil vertrouwelijkheid op internet opheffen door encryptie te verbieden