in ,

IS juicht Erdogan toe

Er heerst grote vreugde in de kampen in Noord- waar duizenden IS-strijders opgesloten zitten. Ze juichen omdat de Turkse president Erdogan  troepen inzet tegen degenen die hen opgesloten houden: de Syrische Democratische Krachten waarvan de Koerdische milities de kern vormen.

Erdogan is de objectieve bondgenoot van IS. De buitenwereld kijkt toe. Of stemt in, zoals .

De jihadisten van IS zijn wild enthousiast, melden diverse verslaggevers. Ze gaan ervan uit dat de Turkse troepen de en hun bondgenoten sterk  zullen verzwakken en dat ze binnenkort vrij komen. Het gaat om vele duizenden, wellicht rond 10.000, onder wie 2.000 buitenlandse strijders.

De Koerden hebben al vaak gewaarschuwd dat een Turkse invasie een chaos zal veroorzaken waarin zij de kampen met 10.000 IS-strijders en daarnaast 80.000 van hun familieleden niet langer kunnen controleren.

In tal van Europese landen raakt men in paniek bij het idee dat duizenden IS-strijders binnenkort terugkeren.

Herrijzenis

Turkije zal hen blijkbaar niets in de weg leggen. Het was tenslotte via Turkije dat de meesten in Syrië kwamen om er de IS-staat mogelijk te maken. Ze kunnen ook in Syrië zelf blijven en meewerken aan  de herrijzenis van die staat.

Met dank aan Erdogan. Die heeft daar zeker geen probleem mee, voor hem zijn de Koerden veel ergere terroristen dan IS.

Europese leiders zijn bezorgd? Toch laten ze Erdogan zijn gang gaan, die chanteert hen met de dreiging Syrische vluchtelingen massaal naar Europa te laten gaan. En bovendien zegt hij ….

Lees verder bij de bron: Grenzeloos


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
1 jaar geleden

die gast die moeten ze eens hard aan pakken en laten aftreden als de Turkste prisident want hij vorm een gevaar het bewijz nu maar weer naar dat het bekend is dat hij vele IS strijder willen vrij laten die hele erdogan moet gewoon even op zijn plaats gezet worden en zo niet dan moeten ze maar hrden maatregelen gaan nemen tegen die Erdogan want nog maals deze man is een gevaar voor velen landen en geen enkel land dat iets durf in te brenegen tegen die Erdogan hij is nog erger dan Poeting en Trumph bij elkaar.

als alle landen die Erdogan zijn gang laat gaan dan vrees ik voor de wereld het ergste dus aan alle landen zeg maak samen een harde vuist tegen Erdogan en zorg dat hij zich koest houd zo niet neem dan met alle landen die een harde vuist willen maken of moeten maken om deze man een toontje lager laten zingen en er voor zorgen dat hij aftreed want deze man en nogmaals is of word nog een gevaar voor de wereld als ze hem door laten gaan. of zijn de landen bang voor de machtmannentje soms

Olie en CO2: 50 jaar verstikkende winsten

WHO erkent polio-uitbraak in de Filippijnen veroorzaakt door poliovaccins