in , ,

‘Turkije zegt deal met EU op en dreigt honderdduizenden migranten naar Europa te sturen’

Junckers migranten

Als vergelding voor de milde sancties die de EU wegens de illegale claim op de Cypriotische gasvelden in de Middellandse Zee tegen Ankara heeft aangekondigd, zou de Turkse minister van BuZa Mevlüt Cavusoglu volgens een Turks persbureau de enkele jaren geleden gesloten migrantendeal met de EU hebben opgezegd.

Minister van BiZa Süleyman Soylu zou zelfs met het ‘openzetten van de sluizen’ dreigen, waarna vele honderdduizenden moslims op Europa zullen worden afgestuurd. ‘En als wij dat doen overleven jullie regeringen het geen 6 maanden!’

Het op 20 maart 2016 met Ankara gesloten verdrag voorzag in het op Europese kosten terugsturen van een groot deel van de illegale migranten die vanuit Turkije in Griekenland aankwamen. Voor iedere ‘Syriër’ die zou worden teruggestuurd beloofde de EU om een andere Syriër uit Turkije toe te laten. Turkije verplichtte zich er toe om de illegale migratie via zijn grondgebied naar Europa zoveel mogelijk tegen te gaan.

‘Als wij de sluizen openzetten overleven jullie regeringen het geen 6 maanden’

Het moslim regime in Ankara is echter niet langer bereid om migranten terug te nemen, zogenaamd omdat de EU het beloofde bedrag (ettelijke miljarden euro’s) niet volledig zou hebben betaald. De Turken zijn echter vooral boos dat Brussel betreffende het conflict rond de illegale Turkse energieclaims in de Middellandse Zee de kant van (EU-lidstaat) Cyprus heeft gekozen, en een gering aantal milde sancties –zoals het inhouden van € 146 miljoen aan ‘hulp’gelden in 2020- heeft aangekondigd.

‘Als wij de sluizen openzetten, overleven jullie regeringen het geen zes maanden,’ citeerde het persbureau Anadolu minister van BiZa Soylu. Alleen al in Istanbul bevinden zich bijna 550.000 Syriërs met een tijdelijke beschermde (vluchtelingen)status. Daarnaast zijn er nog eens zo’n 523.000 migranten uit andere landen. Officieel zouden al deze in Turkije aangemelde migranten niet naar Europa, maar weer naar hun thuislanden moeten worden gestuurd.

Of de sluizen inmiddels al zijn geopend is onduidelijk, maar bijvoorbeeld de Sloveense regering heeft inmiddels extra soldaten en pantservoertuigen naar de grens met Kroatië gestuurd omdat het aantal migranten dat illegaal het land probeert binnen te komen weer snel oploopt. De ‘klassieke’ Balkanroute is sinds zo’n drie jaar door met name Hongarije afgesloten. Daarom kiezen migranten sindsdien voor een nog betrekkelijk makkelijke tocht door Bosnië, Kroatië en Slovenië. (1)

‘Voortaan geeft Turkije de bevelen’

In maart 2017 dreigden de Turken ook al eens met het opzeggen van de migrantendeal. Aanleiding was de korte diplomatieke ‘crisis’ met de Nederlandse regering, die weigerde om twee ministers toe te laten die hier campagne wilden voeren voor het Turkse referendum over het geven van vrijwel onbeperkte macht aan Erdogan, waarmee hij de facto tot dictator werd verheven (2). Volgens critici was die rel tussen Turkije en Nederland overigens in scene gezet om zowel premier Rutte als Erdogan een boost te geven voor de verkiezingen.

In dezelfde maand sprak minister van BuZa Cavusoglu vol bravoure dat ‘Europa zijn bevelende koers zal moeten loslaten. Voortaan is het Turkije dat beveelt. Turkije is de Umma, de wereldwijde gemeenschap van 2 miljard moslims.’ Bij een andere gelegenheid dreigde hij dat ‘er spoedig religieuze oorlogen in Europa kunnen en zullen uitbreken’ als de EU het zou wagen om tegen de islam en het regime Erdogan in te gaan. (4)

Eurojust, het EU-agentschap dat de gerechtelijke samenwerking tussen de lidstaten moet bevorderen, waarschuwde vlak voor de migrantentop in 2016 tevergeefs dat Turkije zich aan geen enkele afspraak zou houden (5). Een geheim gehouden, in datzelfde jaar gelekt (maar nooit in de mainstream media besproken) onderdeel van deze migrantendeal regelde de komst van een half miljoen extra Syrische migranten naar Duitsland en Nederland. Die eveneens op Turkse chantage gebaseerde afspraak tussen Erdogan, Merkel en Rutte lijkt inmiddels volledig te zijn uitgevoerd. (3)

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fraude 1563951020

Bizar! Fraudehelpdesk moet miljoenen gegevens uit onderzoek vernietigen

anoniem 1563951718

Anonieme gezondheidsdata zijn helemaal niet zo anoniem