in , ,

Je mobiele telefoon is je enkelmonitor

Dat Google, Microsoft, en weinig goeds doen met de informatie die je (wellicht onbewust en ongewenst) verstrekt door je telefoon te gebruiken is zo ondertussen genoegzaam wel bekend. Maar wat wellicht niet heel bekend is, is dat elke ook nauwlettend gevolgd wordt door de telecombedrijven. En die telecombedrijven zitten natuurlijk niet passief op die verzamelde data. In het tech-nieuws is vandaag het volgende:

Een onveilige api van de Amerikaanse trackingdienst LocationSmart gaf toegang tot de locatie van Amerikaanse mobiele klanten van alle grote providers. [De onderzoeker] was erachter gekomen dat het niet moeilijk was om de achterliggende [software] te misbruiken om ook zonder deze toestemming de locatie van klanten van grote Amerikaanse providers te achterhalen. … Providers Sprint, Verizon, AT&T en T-Mobile wilden niet ontkennen of bevestigen dat ze een overeenkomst hebben met LocationSmart

Wat leer je?

? Waar!?

Dit verhaal maakt pijnlijk duidelijk dat telecom bedrijven grootschalig samenwerken – in dit geval in de VS met LocationSmart – om alle mensen met een mobiele telefoon (en dat is uiteraard nagenoeg iedereen) te volgen op elk moment van de dag. En uiteraard is een Europees prepaid verbod reeds aanstaande.

je nu dat telecombedrijven en vooral overheden en inlichtingendiensten geen misbruik maken van deze schat aan informatie? De overheid claimt immer meer rechten op dit gebied, herinner recent nog de totalitaire die ongewijzigd geïntroduceerd werd ondanks een duidelijk referendum Nee. Dit soort informatie wordt ongetwijfeld verzameld juist in opdracht van de overheid. Dat heeft Edward Snowden ons uiteraard wel geleerd.

Je mobiele telefoon is daarmee dus je vrijwillig gedragen enkelmonitor geworden. En met de hele bevolking vrijwillig aan de enkelmonitor: 1984 is nu.

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese grenswacht kan taken niet aan

Zorgen om Erdogan-aanhangers in politiek: ‘Zeker als ze Turkse belangen behartigen’