in

Zorgen om Erdogan-aanhangers in politiek: ‘Zeker als ze Turkse belangen behartigen’

’er Bente Becker maakt zich zorgen over de oproep die president vandaag deed. De Turkse leider roept Turken door heel op om lid te worden van de politieke partijen in hun land. “Politieke participatie is prima, maar niet als ze de Turkse belangen behartigen en niet de vrije Nederlandse belangen”, aldus Becker in WNL’s Haagse Lobby op NPO Radio 1.

“Dat baart mij zorgen”, vertelt Becker. Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat jongeren in Nederland klaar worden gestoomd voor de Nederlandse politiek. Zij zouden dan de belangen van de Turkse AK-partij van Erdogan gaan verdedigen en dat bericht sluit volgens het VVD-Kamerlid aan op de huidige ontwikkelingen.

“Mensen die hier komen en een Nederlands paspoort hebben zijn Nederlanders”, aldus Becker. “Daar vragen we dus ook van zich als Nederlanders op te stellen en het Nederlandse belang te behartigen als ze de politiek in gaan.”

Daarnaast wil Becker een verbod op het voeren van campagne voor onvrije regimes in ons land. “Ze willen gebruik maken van onze vrijheden om een minder vrij regime te promoten.” Door een te maken, voorkom je dat je elke keer een discussie moet voeren of het wel of niet is toegestaan. “We willen juist een principieel punt maken.”

Erdogan tegen aanhangers: “Geef terreurorganisaties Ottomaanse oorvijg”

Turks president Recep Tayyip Erdoğan organiseerde gisteren in de Bosnische hoofdstad Sarajevo een campagnerally waarbij hij duizenden (voornamelijk) Europese Turken toesprak. De reden? Erdogan rekent sterk op de stemmen van de Turkse diaspora om de parlements- en presidentsverkiezingen volgende maand te winnen.

Sinds het tumultueuze verloop van het Turkse referendum afgelopen jaar, worden campagnevoerende Turkse regeringsleden in diverse -lidstaten niet meer met open armen ontvangen. In Bosnië ligt dat anders. Zo verklaarde de Bosnische regering – nog voor Erdogan aankwam in Sarajevo – dat de snelweg tussen Sarajevo en Belgrado gaat betalen.

https://twitter.com/MDevoldere/status/998523531293085696

“Ottomaanse oorvijg”

Ondanks de goede verstandhouding met Bosnië lijkt het feit dat de West-Europese landen geen Turkse campagne op hun grondgebied willen, Erdogan hoog te zitten. “In een tijd dat gerenommeerde Europese landen – die beweren de bakermat van de beschaving te zijn – falen, toont Bosnië en Herzegovina ons vandaag wat een echte is”, citeert VRT NWS de Turkse president.

Volgens de NOS kwamen er gisteren zo’n 20.000 Turken uit West-Europese landen naar Erdogan luisteren. De Turkse president riep hen op om voor hem te stemmen bij de parlements- en presidentsverkiezingen volgende maand. “Als Europese Turken hebben jullie ons altijd een brede steun gegeven. Nu hebben we opnieuw jullie steun nodig”. Tevens vroeg hij in Sarajevo (tot 1878 een Ottomaanse stad) aan zijn aanhangers of ze de “de terreurorganisaties en hun handlangers een Ottomaanse oorvijg” wouden geven.

Volgens de Turkse president moeten de Turken hun “kracht aan de hele wereld” laten zien bij de komende . Daarnaast wil Erdogan dat de Europese Turken actief deelnemen aan de politiek in het land waar ze verblijven. “Ik vraag jullie een actieve rol te spelen in de politieke partijen in de landen waar jullie wonen. Jullie moeten deel uitmaken van hun parlementen, niet degenen die hun land verraden”, stelde hij tegenover zijn aanhangers

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je mobiele telefoon is je enkelmonitor

Zweden bereiden zich voor op crisis en oorlog