in

Je verwacht het niet: Nederland toch bereid tot terughalen IS-gangster

De Nederlandse regering verzet zich niet langer tegen het overbrengen van een vrouwelijke IS-verdachte uit een Syrisch kamp naar Nederland.

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) is bereid tot ‘actieve repatriëring’ van de vrouw zodra de veiligheidssituatie in Syrië dat toelaat.

Dat stelt de rechtbank Rotterdam in een donderdag gepubliceerde uitspraak. Het gaat om een opvallende koerswijziging in een politiek gevoelig dossier. Tot nu toe stelde Grapperhaus zich op het standpunt dat IS-verdachten niet moeten worden teruggehaald uit Syrische kampen.

Terug in Nederland zouden de vrouwen een langdurige bedreiging vormen ‘voor de nationale veiligheid’.

De uitspraak gaat officieel alleen over de 26-jarige terrorismeverdachte Ilham B. uit Gouda.

Zij werd ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. Ik geloof niet dat onder brede lagen van de bevolking hiervoor steun bestaat …. Maar dat bestaat al vele jaren niet meer voor deze Cabal regering ….. Misschien wil de regering opening van zaken geven waarom de zij tot een dergelijk extreem besluit is gekomen terwijl voor de autochtone zelfs bij kleine overtredingen (zoals te laat betalen van belasting) geen enkele coulance bestaat?

    De Nederlandse regering raakt met de dag verder van het pad en is langzaamaan onherkenbaar aan het veranderen … en niet ten goede …

  2. toch gek dat dit wel gedaan wordt en kleine kinderen willen ze niet ophalen maar een geradicaliseerde ,gevaarlijke vrouw wel , wat een achterlijk land is dit toch

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

“Dat je in een vliegtuig veilig bent voor virussen is gewoon 1 vette leugen”

Baudet: De sluipmoord op de boeren