in ,

Kabinet erkent dat Nederlandse luchtaanval 70 levens kostte, Jeanine Hennis heeft staan liegen

Het erkent dat het een bom van een Nederlandse F-16 was die in juni 2015 in de Irakese stad Hawija zeventig doden tot gevolg had.

NRC en NOS berichtten ruim twee weken geleden over de aanval op de bommenfabriek. „Wij zijn verantwoordelijk”, zegt Bijleveld in een interview met NRC.

Uit de brief van Bijleveld blijkt dat haar voorganger, Jeanine Hennis (), de Tweede Kamer in 2015 onjuist heeft ingelicht.

Hennis meldde op 24 juni dat er voor zover bekend geen burgerslachtoffers waren gevallen bij het Nederlandse bombardement op de bommenfabriek van IS in Hawija.

Toen beschikte Hennis al over een intern verslag van de aanval op de bommenfabriek en een Amerikaanse rapportage, staat in de brief van Bijleveld.

Uit beide bleek dat er waarschijnlijk burgerslachtoffers waren gevallen bij de aanval. Over de informatie van Hennis zegt Bijleveld: „Op zich is dat fout, dat klopt niet.”

In de brief meldt Bijleveld ook vier doden als gevolg ……

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Liegen en liegen is het enige wat die criminele organisatie kan. Echter kunnen er in elke oorlogsslachtoffers onder de burgers vallen. Hier moet je de starters van die oorlog, in dit geval IS, verantwoordelijk voor stellen en niet diegenen, die de oorlog willen stoppen en de vijand uitschakelen. Let we, dit is geen excuus om te liegen.

NL regering volledig weg kwijt ...
Antwoord aan  Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

@Wilma: het is helaas nog veel erger dan je denkt. Isis wordt gesponsord door de CIA. De VS wil helemaal de oorlog niet winnen. Oorlog voeren is namelijk heel profijtelijk voor diegenen die wapens maken (MIC). En dat NL zich voor het karretje laat spannen van de VS is een godschandaal. NL is een heel fout land.

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Burgerslachtoffers? zal nog moeten blijken.

Incoming?! Asteroïde, pas een week geleden gespot, komt vandaag voorbij razen tussen ons en de maan

Omstreden forum 8Chan terug onder nieuwe naam