in , ,

Kabinet gaat waarschuwen voor ‘draconische maatregelen’, hakt dinsdag knoop door

Het kabinet gaat dinsdag waarschijnlijk geen nieuwe coronamaatregelen bekendmaken. Wel spreken premier en minister De Jonge dan de pers toe en gaan ze volgens Haagse ingewijden waarschuwen voor ‘draconische maatregelen’ als mensen zich niet aan de regels houden.

Dat is duidelijk geworden na het Catshuisoverleg vandaag tussen een deel van het kabinet en zijn adviseurs, waaronder het .

Beleidsmakers en experts overlegden ruim twee uur over de mogelijke scenario’s.

Dinsdag geeft het kabinet meer duidelijkheid over de volgende stappen in de aanpak van de .

Naar verwachting wordt het geen grote persconferentie met nieuwe maatregelen, omdat het volgens het kabinet nog steeds te vroeg is om het effect van de huidige beperkingen te zien. Volgens ingewijden zal er wel worden benadrukt dat mensen zich aan de maatregelen moeten houden.

Want als het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames blijven stijgen, zal het kabinet zware maatregelen nemen. “Rutte heeft al vaker gezegd dat alle opties op tafel liggen”, zegt verslaggever Marleen de Rooy.

“Ook een totale lockdown en een avondklok zijn maatregelen die het kabinet niet uitsluit als de cijfers blijven oplopen.”

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nog even over de betrouwbaarheid van de PCR-test

Together we unite

Veelzeggend: Meer dan 34.000 gezondheidsdeskundigen ondertekenen verklaring tegen COVID-19 lockdowns