in

Kabinet lobbyde bij media om RIVM niet aan te vallen

bananenrepubliek2

Met verbazing heeft coronacommentator Maurice de Hond kennisgenomen van het feit dat het kabinet bij grote landelijke media heeft aangedrongen om vooral geen kritische journalistiek te bedrijven jegens het RIVM.

De Hond kan er met z’n pet niet bij, maar daagt het instituut wél uit voor een debat.

De bestrijding van het coronavirus door de overheid blijkt een gigantische beerput te zijn die nu pas een klein beetje wordt opengetrokken.

Zo kon de NRC gisteravond berichten dat het kabinet grote landelijke media als De Telegraaf nadrukkelijk had verzocht om het RIVM “een beetje heel” te laten.

Maurice de Hond heeft met open mond naar die onthulling staan kijken: “Wat was ik naief,” schrijft hij: “Ik dacht dat het om de inhoud ging.”

Die zogenaamde inhoud is iets waar De Hond zich al enkele weken mee bezighoudt: hij doet zelf onderzoek en bestrijdt enkele centrale theses van het RIVM.

Zo nuanceert hij het nut van de anderhalvemetersamenleving en mondkapjes in de buitenlucht, en benadrukt hij dat de afwezige urgentie tot het moderniseren van airconditioning in kantoren voor een tweede virusgolf kan gaan …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e0d5434252af14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b7c2f7dd59f4f 640 claim

Het claimen kan los gaan: Akkoord over EU-richtlijn massaclaims

12178322554 e026e1f761 EU fail

China heeft van de EU 56 ton aan medisch materiaal cadeau gekregen op kosten van de belastingbetaler