in ,

Kabinet nu al bang voor zorg 2015 en speelt nu al de Zwarte Piet naar gemeentes

rutte lacht

Dat het hoogst waarschijnlijk misgaat met de transitie van AWBZ en Jeugdzorg, was vanaf de aankondiging van de plannen door  Staatssecretaris van Rijn [PVDA] al bekend. De besluitvorming duurde veel te lang. Mede als gevolg van het te laat indienen van de voorstellen, de vele wijzigingen en de botte weigerachtige houding van Van Rijn om de transitiedatum aan te passen.

Het gevolg is dat gemeentes nu alle contracten en afspraken met meerdere organisaties moeten gaan vastleggen in amper een half jaar tijd. De AWBZ en Jeugdzorg is voor gemeentes onbekend terrein. De kennis en ervaring ontbreekt. Daarnaast wordt deze zorg volledig anders georganiseerd. De gemeentes worden geacht in een half jaar het wiel opnieuw uit te vinden.

Beide Staatssecretarissen waren nadrukkelijk gewaarschuwd dat gemeentes op zo’n korte termijn, 1 augustus voor alle afspraken, dit niet zouden redden. In de Kamerdebatten had Van Rijn die altijd ten stelligste ontkent. Er was voldoende tijd volgens hem. Inmiddels is bekend geworden dat 90% van de gemeentes deze mijlpaal niet heeft gered.

Staatssecretaris Van Rijn [PVDA] en Teeven [VVD] voelen nu nattigheid en dreigen gemeentes die het niet of niet goed voor elkaar krijgen, onder curatele te stellen. Dit is een motie van wantrouwen tegen gemeentes. Absurd, omdat het kabinet verantwoordelijk is voor de chaos die dreigt te ontstaan.

via Stop de bankiers.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
via vk.nl

Haast overal stijgen de lonen, behalve in Nederland

880084579 0a40b4afb1 nuclear waste1

Gaat het hierom voor de NAVO? Geen nucleair afval meer voor kerncentrale, heeft Rusland de brandstof van de toekomst?