in , ,

Keihard deze regering: geen basisinkomen, maar wel in aalmoes van 100 euro

6057579954 d0286587dd 100 euro1

Premier Mark Rutte is er geen voorstander van dat Nederlanders een basisinkomen van de overheid krijgen. Hij sprak zich maandagmiddag uit tijdens het Libelle Nieuwscafé in het Haagse perscentrum Nieuwspoort.

“Als ik de overheid niet bel moeten ze mij ook niet gaan bellen”, stelde de premier. “Maar misschien is er in linkse kringen meer interesse.”

Rutte ziet geen taak voor de overheid bij het verzorgen van inkomens. Volgens hem moet de overheid zorg dragen voor noodzakelijke collectieve voorzieningen. Burgers dragen daar aan bij via de belastingen. De overheid zal maar beperkt in inkomens kunnen voorzien.
De overheid keert wel een eenmalige ‘koopkrachttegemoetkoming’ uit, die varieert van 100euro voor een (echt)paar, 90 euro voor een alleenstaande ouder tot 70 euro voor een alleenstaande. Dit moet aangevraagd worden via de gemeente.
De regering geeft wel toe op de website laaginkomen.nl dat er wat mis is.

“Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen dit jaar eenmalig extra geld.”

De invoering van een basisinkomen is bedoeld als een hulpmiddel in de overgang van de huidige schaarste-economie naar een overvloed-economie. Het basis-inkomen is geen doel op zich of een soort ultiem streven. Het is slechts een tussenoplossing, die bij mensen het bewustzijn creëert dat een gelijke verdeling van goederen en inkomen een absolute voorwaarde voor een gezonde samenleving is.

De vijf belangrijkste eigenschappen van het Basisinkomen:

Lees verder via Stop de bankiers.

 

Foto via yahoo! finance value investing

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9039594679 8341509cb6 identiteitsfraude1

Omgekeerde wereld: Overheid lanceert gratis app tegen identiteitsfraude

6260189423 ef2d29ae90 idioten1

De massa laat zich manipuleren