in , ,

Kort geding over aftapwet vindt pas plaats na invoering op 1 mei

Het kort geding tegen delen van de op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten vindt pas plaats na de invoering van die wet op 1 mei.

In eerste instantie wilden de organisaties het kort geding laten plaatsvinden voor 1 mei, maar dat bleek niet mogelijk. De organisaties die het kort geding voorbereiden, moesten wachten op publicatie van de beleidsregels met aanpassingen aan de Wiv. Die kwamen donderdag online.

Nu zal het kort geding na de invoering van de Wiv plaatsvinden. Wanneer dat zal zijn, is nog onbekend. “We zijn nog bezig met het verzamelen en formuleren van onze argumenten”, zegt Jelle Klaas van de organisatie Pilp tegen Tweakers. “Ik dat we een kans zullen hebben bij een kort geding, al is het geen kat-in-het-bakkie.”

Het kort geding komt van diverse organisaties, waaronder First, Bits of en de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Zij vinden dat de Wiv de privacy op grote schaal schendt en daarom willen ze dat de rechtbank de wet buiten werking stelt.

Alles bij de bron; Tweakers

Lees ook eens verder bij de bron: Kort geding over aftapwet vindt pas plaats na invoering op 1 mei


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rechter bepaalt dat overheid mensen niet verplicht mag verzekeren voor zorg

EU-censuurregels in strijd tegen ongewenst nieuws