in

Krom, kommer, kromst: Roger van Boxtel en Paul Rosenmöller

12149900 2563d34a81 wow

Je zou het haast denken. eerst wordt Roger van Boxtel baas van het in feite staatsbedrijf NS met drie keer de Balkenende salarisnorm, vervolgens wordt Rosenmöller hoofd toezicht AFM. In een lichtelijk Privé-achtig stukje wil ik u wat feitjes uit het verleden geven, hoe krom polizieke benoemingen kunnen zijn. Over de door hen zeer geroemde zal ik het maar niet hebben.

De treinreizigers zullen zich achter de oren krabben wanneer ze weer eens de bingo betalen om het salaris van € 480.000, zeg maar € 10.000 per week voor van Boxtel te bekostigen. Ik blijf het vreemd vinden dat een ontslagvergoeding van € 75.000 bij een andere NS'r (Hugel), ter discussie staat en men vindt dat hiertegen had moeten ingrijpen (wat hij overigens net als bij de EU nabetaling listig wegritselt) want als hij moet ingrijpen voor € 75.000 waarom dan niet voor de € 300.000 per jaar teveel volgens zijn normen bij een de facto staatsbedrijf?

Nu was het al langer een puinhoop bij de NS en de Fyra, onder verantwoordelijkheid van Merel van Vroonhoven. Die kreeg daarvoor als beloning omdat zij het bij de NS zo goed deed, het voorzitterschap van de AFM; ook hier vragen we maar even niet naar de Balkenendenorm. Interessant is dat dit punt ook door Annemarie van Gaal is gesteld, samen met nog wat kritische opmerkingen over het functioneren van de AFM. Blijkbaar onder het mom van if you can't beat them join them' mag Annemarie nu in de Raad van Toezicht van de AFM, haar kollum in het FD is daarmee al gestopt.

Hoofd van die AFM raad van toezicht wordt Paul Rosenmöller, typisch iemand met veel ervaring in de financiële wereld!? Misschien vanwege de beleggerservaring met zijn uit de Kamer? En net als de anderen in die raad van toezicht is er niemand met grote ervaring in de financiële sector! Blijkbaar zijn de politieke verbanden, belangrijker dan financiële kennis en ervaring.

Lees verder via: Vrijspreker.nl

Photo by Wiedmaier cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3359070366 b72fa5f599 uhoh

Griekse crisis? Peanuts, dit is een veel groter probleem voor Europa

7409493206 032f9c2c80 lagarde1

Daar gaan we weer: ‘Akkoord Griekenland op losse schroeven, IMF kan niet meedoen’