in

Lekker uit eten: Er zit glyfosaat(Roundup) in de horeca

Wie in Nederland regelmatig buiten de deur eet is zich niet bewust van wat er in de keukens gebruikt wordt om eten te bereiden. Voor veel mensen mag het geen eten meer genoemd worden als er wordt gekookt met gentech. Dat gebeurt vaker dan je zou denken.

Bakken, wokken en frituren gebeurt veel met sojaolie van Levo uit Franeker. Als je het blik eenmaal kent dan zie je het overal staan: een groen blik van 20 liter, met een geel vlak en daarin een aziatische mevrouw met rode jurk, lange haren en wok. Het ontwerp moet bijgedragen hebben aan het grote succes want het schap bij de Sligro in Utrecht is zeker 3,5 meter breed. Op dat blik staat dat de olie met genetisch gemanipuleerde soja is gemaakt. Voor veel mensen is dat in de winkel al reden om een produkt niet te kopen.

Daar komt nog bij dat de soja bevat, Roundup, een stof die bekend staat als endocrien disruptor, hormoonverstoorder. Dr. Don Huber, expert op dit gebied, beschrijft in een interview (bij Dr. Joseph Mercola) hoe glyfosaat mineralen bindt.

Met of zonder mineralenbinding, veroorzaakt kanker, ontvruchtbaarheid en tal van chronische ontstekingsziekten als Crohn, Alzheimer, Parkinson, psoriasis, astma, diabetis-II, atherosclerose en MS.

Wie geen sojaolie van genetisch knutselwerk met of zonder wil, die zal zelf bij de reservering van z’n tafel moeten vragen: “Welke olie gebruikt u in de keuken?”.

verder via zaplog.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Binnenkort geen grap meer: Nederland vanaf 1 februari een dictatuur

Ahmed Marcouch (PvdA) wil actie tegen moslimhaat maar vergeet haat tegen westerlingen