in , , , , ,

Ramp met glyfosaat van gifmengers Bayer/Monsanto nog groter dan gedacht

hpgruesen / Pixabay

Veel mensen zijn zich er zo langzamerhand wel van bewust dat zoals dat in onkruidverdelgers zoals Roundup voor komt gevaarlijk is en kanker kan veroorzaken.

Echter, weinigen weten hoe groot de werkelijke ramp is die wordt veroorzaakt door het gifmengsel van /.

Bekend is intussen dat er enkele rechtbankveroordelingen zijn geweest voor Bayer/Monsanto aangaande hun onkruidverdelger Roundup, wat als belangrijkste bestanddeel glyfosaat heeft.

In de tweede onlangs gehouden rechtszaak in Amerika werden de gifmengers veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 81 miljoen dollar aan Edwin Hardeman. Er was volgens de rechtbank afdoende bewezen dat Hardeman Non Hodgkin-lymfoom (NHL), een vorm van lymfklierkanker, had gekregen door het jarenlange gebruik en blootstelling aan Roundup.

Daarnaast liggen er nog eens 1.100 gelijksoortige zaken te wachten op behandeling door rechtbanken.

Nieuw onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat zij met de hoogste blootstelling aan glyfosaat een 41 procent grotere kans op het krijgen van NHL kanker hebben.

Dit is gebleken uit een meta-analyse van zes eerdere onderzoeken van in totaal 65.000 personen. Niet alleen is er een sterk verhoogde kans op kanker, ook verandert glyfosaat de darmflora, hetgeen weer een negatief effect heeft op het immuunsysteem. Bovendien veroorzaakt glyfosaat chronische ontstekingen (ontstekingen zijn de bron van bijna alle ziektes). En om het helemaal bont te maken verandert glyfosaat ook nog eens de sekshormonen, waardoor sommigen zich afvragen of dit misschien de oorzaak is van de krankzinnige hoeveelheden verschillende geslachten die we tegenwoordig hebben.

Naast kanker is er nog een groot gevaar voor de menselijke gezondheid, want een Frans onderzoek onder toezicht van de bekende wetenschapper Gilles Seralini heeft aangetoond dat zelfs ultra lage concentraties van glyfosaat niet alcoholische leverziekten kunnen veroorzaken. De hoeveelheden glyfosaat waar ratten aan werden blootgesteld per kilogram lichaamsgewicht was vele malen lager dan wat is toegestaan in ons voedsel.

Het resultaat van vier decennia glyfosaat blootstelling is bijvoorbeeld dat 100 miljoen Amerikanen, oftewel bijna één op drie, een leverziekte hebben. Dit soort leverziekten wordt zelfs vastgesteld bij kinderen van acht jaar oud.

Maar, het zijn niet alleen de directe aanslagen op de menselijke gezondheid, ook de bodem krijgt er flink van langs. Wetenschappers komen nu langzamerhand tot de conclusie dat de restanten glyfosaat in de grond een dramatisch effect veroorzaken.

Wetenschappers in Oostenrijk hebben aangetoond dat door het glyfosaat wormen nog nauwelijks actief zijn in de grond. En dat is rampzalig, want wormen doen heel belangrijk werk:

“Door gangen te graven tot diep in de grond wordt de waterinfiltratie (de afvloeiing van water, red.) verdubbeld. Bovendien gebruiken bomen, planten en gewassen de gaten om zich met hun wortels in de grond te nestelen. Die functies zijn door geen enkel ander onderdeel van het bodemleven of met kunstmatige bewerking over te nemen. Kortom: regenwormen hebben hele belangrijke en unieke functies voor een bodem.” 

Uit Nederlands onderzoek in Wageningen bleek dat van meer dan 300 bodemmonsters vanuit de gehele meer dan 83 procent 1 of meerdere residuen bevatten van bestrijdingsmiddelen.

Niet alleen in Amerika is het gebruik van op glyfosaat gebaseerde bestrijdingsmiddelen geëxplodeerd, ook in is dat het geval.

En dan mag Thierry Baudet trots zijn op onze landbouwsector en zeggen dat we het heel goed doen, feit is dat sinds de jaren ’60 het gebruik van glyfosaat met een factor 15 tot 20 is toegenomen en dat is helemaal niet zo mooi of iets om trots op te zijn.

Steeds meer ontdekken wetenschappers niet alleen de dramatische effecten van glyfosaat op onze gezondheid, maar ook dat de vruchtbaarheid van de bodem dramatisch afneemt.

Bij ons is de en het Europese parlement volledig gekocht door de grote industrieën en is er dan ook geen enkele beperking in de EU op de hoeveelheid glyfosaat die vrolijk wordt rond gesproeid.

Ook wordt binnen de EU op geen enkele wijze gecontroleerd hoeveel glyfosaat er eigenlijk achterblijft in de bodem.

Er is nog een ander bijkomend probleem en dat is . Ook daar kijken de autoriteiten de andere kant op als het op de gevaren van glyfosaat aan komt.

Aangezien het patent van Monsanto inmiddels is verlopen, produceert China nu meer glyfosaat dan Monsanto. Er zijn inmiddels zo’n 75 verschillende onkruidverdelgers op de markt die allemaal glyfosaat als belangrijkste bestanddeel hebben.

Het is daarom ook niet zo vreemd dat je tegenwoordig glyfosaat overal terugvindt: in kraanwater, sinaasappelsap, urine, borstvoeding, chips, snacks, bier, wijn, ontbijtgranen en alle tarweproducten. Kortom, dit gif lijkt op de Chazaarse mafia, overal is het doorgedrongen.

De bewijzen dat glyfosaat rampzalig is voor de gezondheid van de mens en de leefomgeving zijn overweldigend en toch laat de EU en ook ons land het gebruik ervan gewoon door gaan.

Ben je dan echt iemand die in complotten gelooft als je denkt dat hier meer achter zit dan alleen maar winst voor de grote bedrijven?

Een grond die steeds onvruchtbaarder en een mens die steeds zieker wordt en de lieden die lobbyen met dit gif om het aan de man te brengen weten dat ook, getuige de onderstaande .

Lees verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
 1. Het grootste probleem is dat de banken en de multinationals te veel geld hebben weten te verzamelen en daardoor te veel macht hebben gekregen. Bedenk dat de banken en multinationals de EU hebben opgezet. Zogenaamd omdat dat de veiligheid van Europa zou dienen maar dat is natuurlijk de grootste onzin, want WWII is zelfs opgezet door banken en multinationals. Het probleem is dus: wie stopt de multinationals en de grote banken? Dat kunnen alleen nog de burgers die eindelijk eens wakker moeten worden dat de regeringen niet de belangen van de burgers behartigen.

  Een groot probleem van Glyphosaat is dat de stof niet alleen kankerverwekkend is maar dat de stof niet in waterzuiveringsinstallaties door micro-organismen wordt afgebroken en ook niet in de bodem.
  Dat betekent dat de stof tegenwoordig wordt gemeten in water dat is gezuiverd en dat als drinkwater wordt aangeboden. Dat is onacceptabel omdat Glyphosaat inderdaad de darmflora aantast.
  Dat is in strijd met alle principes van duurzaamheid waar tegenwoordig zo mee wordt geschermd.

  Er is maar een goede manier om Bayer/Monsanto tot actie te bewegen en dat is ze volledig voor de
  100 % financieel aansprakelijk te stellen voor alle gezondheidschade die het gebruik van Glyphosaat veroorzaakt inclusief (en dat lees je nergens) het feit dat ze aansprakelijk worden gesteld voor het feit dat de stof Glyphosaat niet wordt afgebroken terwijl de stof over duizenden hectares wordt verneveld op planten en uiteindelijk in de bodem belanden. Dat betekent dat er nauwelijks normale gewassen kunnen worden verbouwd (zoals in India al is geconstateerd) als je eenmaal Glyphosaat gebruikt. In India kune je niet-GMO gewassen verbouwen op grond waar gewassen besproeid zijn met Glyphosaat. En dat is ook de reden dat Glyphosaat in India is verboden.
  Glyphosaat wordt een ramp !!!!!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Leiders bekend van “Islam, de religie van peace and happiness” reageren bedroefd en geschokt op aanslagen Sri Lanka

blank

Fatal Flaw in Climate Change Science