in

Liefff: Poetin bereid om Oekraïne 25% korting op aardgas te geven

putin 1550779129
Victoria_Borodinova / Pixabay

Moskou zal een wederzijds aanvaardbare oplossing zoeken in het gastransportgeschil met Kiev, zei de Russische president Vladimir Poetin donderdag.

“Ik denk dat we een overeenkomst met Oekraïne over gas zullen vinden,” zei hij tijdens zijn persconferentie, eraan toevoegend “er is geen wens om deze situatie met energie te escaleren.”

Volgens de president zal de Russische gastransit door Oekraïne doorgaan ondanks de aanleg van alternatieve pijpleidingen omdat Moskou zelf geïnteresseerd is in het behouden van de route.

Poetin noemde ook de uitspraak van de rechtbank van Stockholm, die de Oekraïense zijde $ 3 miljard in het gasconflict met Rusland toekwam, ‘politiek gemotiveerd’.

De beslissing rechtvaardigen door te verwijzen naar de moeilijke economische situatie in Oekraïne is onzin, voegde Poetin eraan toe.

Lees verder bij de bron: RT Business News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trump 1549394305

Huis van Afgevaardigden: impeachment Donald Trump een feit

eastwest

Europees geld van West naar Oost