in

‘Links heeft jaren gelogen over de kosten van aardgasvrije huizen… Het sprookje is uit!’

gas 1563707171
Pexels / Pixabay

Amsterdam heeft genoeg gehoord: huizen van het gas halen is een onverantwoorde en onrendabele investering. In Het Parool pleit het Amsterdamse FVD-raadslid Kevin Kreuger dan ook voor het stoppen met dit beleid.

Geholpen door flink wat momentum aangaande de die nodig zou zijn om toekomstbestendig te maken, besloten beleidsmakers in en gemeentes zoals Amsterdam om Nederland van het aardgas te halen. Recentelijk bleek wat voor desastreus plan dat is: in één woord simpelweg onrendabel.

Tijd dus om dit onzalige beleid te schrappen, vindt de lokale FVD-politicus Kevin Kreuger. In Het Parool schrijft hij waarom het idee van Nederland zonder aardgas een “sprookje” waarvoor de belastingbetaler desalniettemin dreigt op te draaien dankzij ‘kneiterlinkse' politici in Amsterdam en elders.

Want energietransitie onrendabel? Nou, dan máken we die toch gewoon rendabel door daar een onheuse hoeveel subsidies tegenaan te kwakken? Kreuger legt uit waarom dát geen goed idee is:

“Die subsidiepot wordt gevuld met belastinggeld. Miljarden aan belastinggeld. En wie betaalt die belasting? Precies, u. Dat zei Forum voor twee jaar geleden al. Daar hebben wij vragen over gesteld, debatten over gevoerd en talloos vaak over aan de bel getrokken. De rekening komt linksom of rechtsom bij de belastingbetaler terecht. Het was aan dovemansoren gericht, maar nu zijn de feiten en bewijzen niet langer te negeren.”

En dus:

….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Corona of geen corona: moslims marcheren massaal door Londen

koud 1564559598

Frankrijk breekt maandelijks koud record