in , , , , ,

Mark Rutte’s “economie trekt aan”: Héél Nederland naar de bijstand!

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers met vijf procent toegenomen in het vierde kwartaal 2016 en die groei komt vooral voor rekening van zzp -ers.

Met dit geheel onverwachte nieuws werd Rutte's “ draait als een tierelier- show” op 14 januari 2017 voor een moment ruw verstoord. 

De IMK- index is gebaseerd op het aantal ondernemers dat een beroep doet op bijstandverlening voor zelfstandigen in de vorm van krediet en/of uitkering bij gemeenten in Nederland. Er bestaat een zelftest waarmee ondernemers kunnen vaststellen of zij tot de doelgroep van deze regeling behoren. In het afgelopen kwartaal deden 1300 ondernemers die test en daarvan bleek ruim 60% te voldoen aan de criteria voor bijstand. (Link: via Duurzaamheidnieuws)

Ondernemers in de bijstand

Het was natuurlijk al langer een publiek geheim dat het begrip  ‘werkende bijstandgerechtigden' juist onder het laatste kabinet Rutte (VVD + PvdA) is ontstaan. Groepen ‘werkende bijstandgerechtigden' die bovendien ook in aantallen steeds maar verder toenemen. Dat onder Rutte nu eveneens de ondernemers gedwongen worden om op overheidskosten te ondernemen (bijstand) omdat men anders failliet gaat, ligt dan ook in het verlengde van dezelfde systematiek: “Héél Nederland in de bijstand”! Immers waarom denken we anders dat het aantal bedrijfsfaillissementen toch afneemt? (Link: via NRCWelnu, ‘die bedrijven' kunnen helemaal niet failliet! Want voordat het zover kan komen zitten de zzp- ondernemingen ‘gewoon' in de bijstand!

 

Zzp'ers, Wiebes en ‘verboden' staatsteun

Wat betreft de zzp'ers is de beschuldigende vinger naar VVD-  staatssecretaris financieel & fiscaal alchemist Wiebes, die met de zogenaamde ‘(model)contracten' een immens administratief monster heeft gecreëerd en ondernemers veel opdrachten laat mislopen, een relatie tot ‘de werkgelegenheid' echter niet gepast. (Link: via Telegraaf) Immers daar waar de zzp'ers opdrachten mislopen door het verdwijnen(?) van de VAR, wordt hetzelfde werk ‘heel gewoon' door tijdelijke uitzendkrachten uitgevoerd.

Aanvullend dient te worden opgemerkt dat staatssteun aan bedrijven door nationale overheden, in algemeenheid, verboden wordt door Europees Recht. En bijstand voor zzp'ers betreft eenvoudigweg: staatssteun aan bedrijven! (Link: via MinBuza) Maar enfin, Mark Rutte's VVD is nu eenmaal groot fan.

Maar verder gaat het razend goed met Nederland's  Rutte's economie?

Loondienstwerkers in de bijstand

Werknemers in loondienst kunnen onder gelijkaardige omstandigheden vanzelfsprekend eveneens een beroep op ‘de bijstand' doen. En dat doen ze dan ook. Tijdelijke uitzendbaantjes, flexcontractjes, payroll contractjes, nul- uren  en andere flutcontractjes, vermeerderd met ‘mantelzorg' en ‘vrijwilligershulp' waarvan geen hond in leven kan blijven worden te pas en onpas aangevuld met een bijstandsuitkering. Nou, nou, nou, wat draait onze nationale economie toch fantastisch! Werkelijk 100% Ruttiaans. Per saldo: Zo ongeveer heel Nederland in de bijstand, maar de VVD zegt ‘geleverd te hebben' en glimt van trots.

En of de werkende bijstandgerechtigden bij het CBS in de werkloosheidsstatistiek of in de werkenden- statistiek terecht zullen komen? Of dat ze mogelijk in beide statistieken terug te vinden zijn? Roept u maar…

MSM- headlines

Maar waarom zien we geen ‘MSM- nieuwskoppen' als:  “Aantal nieuwe  ondernemingen houdt gelijke trend met toename aantal ondernemersbijstandsuitkeringen”? Want dat zou dan toch het logisch gevolg moeten zijn van bovenbeschreven waarnemingen.

 

‘Huizenprijzen door het dak'

Maar nee, zulke headlines lezen we niet. We lezen juist dat “de huizenprijzen door het dak gaan”en dat “de huizen niet aan te slepen zijn”. Maar weten we nog wanneer we datzelfde al eerder hoorden?

De dag voordat de kredietcrisis, eind 2007, in alle hevigheid zou toeslaan! Ook toen was de feitelijke oorzaak een groep huishoudens die een veel te dure had afgesloten voor het salaris dat er binnenkwam. (subprime). Maar de verdienden er juist goed op (rommelhypotheken), totdat het fout ging en de hele zaak in elkaar donderde.

En vandaag zien we opnieuw dat hypotheken worden verstrekt aan allerlei vragers uit de markt, die vrijwel allemaal en één voor één,  opnieuw géén zekerheid kunnen bieden voor hun toekomstige inkomen:  De  vaste betrekking met gekoppelde wettelijke garanties ontbreekt eenvoudigweg.

Het langdurig WW- Recht ontbreekt, de *WWV ontbreekt (verlengde ww uitkering),  de WAO als feitelijk opvangnet voor collectief ontslagen werknemers, alsmede de IOW ontbreekt. Omdat door de jaren heen, vrijwel alle wettelijke zekerheidstellingen voor werknemers (sociale vangnetten) zijn afgebroken. Van harte door de VVD gesteund.

*Per 1 januari 1987 is met de zogenaamde “stelselherziening sociale zekerheid” de Werkloosheidswet ingrijpend gewijzigd. De Wet Werkloosheidsvoorziening (WWV) die voorzag in een uitkering na afloop van de WW, is toen voor nieuwe gevallen afgeschaft. Per 1 januari 2012 is de WWV volledig ingetrokken.

Toch krijgt men vandaag even zo vrolijk als in 1990 een hypotheek om Ruttiaanse redenen: “de economie draait als een tierelier”. Maar zelfs tijdens de hoogconjunctuurdagen van rond 1990 had men onder deze voorwaarden nimmer een hypotheek van de bank kunnen krijgen: Géén vast inkomen, géén intentieverklaring van de werkgever dat hij voornemens is tot een vast contract, géén fatsoenlijke ww, géén wwv, en géén mogelijke wao- optie bij collectief ontslag.

en ziektekosten

(Sociale) huren en ziektekostenpremies zijn voor het overgrote deel van de Nederlanders nog slechts te betalen door huur en- zorgtoeslagen. Hetgeen andermaal ‘staatssteun' betekent en vertaald niet anders is dan… daar komt hij weer: Een bijstandsuitkering! En zelfs met diestaatssteun, kunnen zeer velen de zorgpremies en huren al lang niet meer betalen.

Maar Rutte met zijn partij noemt dat “de economie draait als een tierelier”?

 

Verhoging pensioengerechtigde leeftijden

Veel zestigplussers halen maar met moeite hun . Uit onderzoek blijkt dat zeven op de tien oudere werknemers ten minste één langdurige ziekte, aandoening of handicap hebben. 40 procent wordt hierdoor belemmerd in zijn of haar werk. Dit onderzoek (.pdf) is gedaan door het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI). De meeste lageropgeleiden ervaren hun werk als lichamelijk zwaar, terwijl de meeste middelbaar- en hogeropgeleiden het als stressvol ervaren. Veel mensen zijn boos over het verhogen van de pensioenleeftijd. (Link via: NOS)

En de 60-plussers staan niet alleen in hun opvatting. Een half jaar geleden riep bierbrouwer Bavaria haar 60-plus werknemers al op halve dagen te gaan werken. “Want” zo zei Bavaria, “Je ziet bij mensen vanaf 55 jaar dat het aantal gezondheidsklachten en verzuimdagen snel toeneemt, zowel bij hoog- en laaggeschoolden”. (Link via: Omroepbrabant)

Steeds meer  partijen erkennen dan ook dat het menselijk lichaam rond het 60e levensjaar ‘gewoon op' is, en al zeker niet meer binnen een modern ‘hectisch- tempo werkomgeving' inzetbaar. Werkgevers staan dus niet bepaald te jubelen om 60- plus werknemers. Het aandeel werkloze en/of bijstandsgerechtigde 60-plussers in de statistieken is dan ook torenhoog. Maar er is geen (vroeg)pensioen bij werkloosheid meer.  Dus waar blijven die oude werkelozen dan? U weet het ondertussen vast wel: In de bijstand! Dat bovendien de verplichting tot arbeid aan hen die daarvoor de lichamelijke gezondheid ontbreekt tot hogere ziektekostenpremies voor iedereen leidt, moge duidelijk zijn.

En de jongeren? (Lees en luister: via BNR)

Maar “de economie draait als een tierelier” mag je van een VVD nog verwachten: Een stem op de VVD is immers een stem op de bijstandsuitkering wanneer je niet tot de geselecteerde elite behoort die met de zilveren lepel in de mond is geboren. Voor de judassen van de PvdA kan alleen verblufte sprakeloosheid resteren over het onmetelijk kiezersverraad dat ze heeft gepleegd.

Zo meteen op 15 maart zijn er andermaal verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat degene die opnieuw een ‘strategische stem' mocht overwegen, terdege gewaarschuwd is. U kunt helemaal niet strategisch stemmen. Immers de strategieën zijn alreeds voor u  bepaald!    

Lees ook eens verder bij de samenwerkende Bron: Nachthemel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

War on Cash: Het einde van contant betalen?

Als het aan het RIVM ligt komt de vleestaks er aan