in ,

Marokko gaat politieke en juridische strijd leveren tegen Nederland om verdrag uitkeringen

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Marokko is druk bezig met een antwoord op het eenzijdig besluit van Nederland om het Sociale Zekerheidsverdrag met het land op te zeggen.

Dat verdrag staat al sinds 1972 maar Nederland werkt aan een wet om het verdrag op te kunnen zeggen. Op de lange termijn wil het kabinet hiermee zeven miljoen euro besparen. Het Marokkaans ministerie van Buitenlandse Zaken toont zich strijdbaar en zegt in een speciale verklaring dat ‘alle mogelijkheden gebruikt gaan worden om de rechten van Marokkanen te beschermen’.

Vergadering

Op de regeringswebsite valt te lezen dat het ministerie acties aan het plannen is op zowel politieke als juridische vlakken. Salaheddine Mezouar is minister van Buitenlandse Zaken en hield deze week een speciale vergadering over de kwestie. Hij sprak met de minister van Marokkanen in het Buitenland Anis Birrou. Ook de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Abdesslam Seddiki was daarbij aanwezig.

Alle drie de ministers waren het erover eens dat Marokko ‘niet zomaar moet instemmen en de zaak moet laten rusten’.

Lees verder via Marokko Nieuws.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5826490532 428b47988c eussr2

LOL: „Brussel waarschuwt landen over begroting”

5174522706 014124f73d schulden2

We leiden jongeren op tot hooggeschoolde werklozen met schulden