in ,

Massale recall van foute Cholesterolpillen: Ruzie tussen apothekers en Pfizer

Tussen de apothekers in ons land en farmaceut is ruzie uitgebroken over de kosten die een grote terugroepactie van de cholesterolremmer Atorvastatine met zich meebrengt.

In een bepaalde serie zijn in de potten andere cholesterolverlagende tabletten aangetroffen die niet van de farmaceut waren en ook zijn er pillen gevonden zonder werkzame medische stof. In totaal gaat het om ruim 10.000 verpakkingen voor een veelvoud aan patiënten.

„Wij apothekers werken vanuit onze professionele verantwoordelijkheid ten aanzien van veilige medicatieverstrekking voluit mee aan die recall. In de 'vervuilde' serie waar het om gaat, betreft het gemiddeld 45 patiënten per apotheek. We hebben bijna 2000 apotheken, dat betekent bijna 90.000 patiënten in heel ! Deze recall kost ons 1 tot 1,5 miljoen . Dat bedrag zit in de tijd die het kost om de pillen terug te halen. We moeten patiënten bellen, mailen, aanschrijven per brief, bezoeken en uitleg geven aan de balie. Maar Pfizer wil ons niet tegemoetkomen in de deze kosten”, zegt woordvoerder Sebes van de koepelorganisatie KNMP.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

Foto via ballabolla


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zie hier een van de vreemdste verhalen in de financiële geschiedenis

Thuiswonende dementerende vaak vastgebonden en met dwang verzorgd