in , ,

Met je klimaat: ‘ECB injecteerde voorbije maanden 7,6 miljard euro in fossiele brandstoffen’

Binnen het steunprogramma voor de investeerde de Europese Centrale Bank (ECB) de voorbije maanden al meer dan 7,6 miljard in fossiele brandstoffen. Dat blijkt uit een analyse van de steunmaatregelen door .

De ECB kocht tussen midden maart en midden mei voor 30 miljard euro aan bedrijfsobligaties op. Uit de cijfers van Greenpeace blijkt dat daarbij 7,6 miljard euro naar obligaties in de sector van de fossiele brandstoffen gaat.

Die injectie is volgens Greenpeace goed voor 11,2 miljoen ton CO2-uitstoot, meer dan de totale jaaruitstoot van een land als .

Zo'n 4,4 miljard euro ging naar nutsbedrijven als Engie en Eon, en nog eens 3,2 miljard naar de olie- en gasindustrie, waaronder bedrijven als Shell, Total en Eni.

Zo'n 4,4 miljard euro ging naar nutsbedrijven als Engie en Eon, en nog eens 3,2 miljard naar de olie- en gasindustrie, waaronder bedrijven als Shell, Total en Eni.

Grote impact

De impact van de ECB-investeringen beperkt zich niet tot de financiële injectie, zegt Greenpeace. Als een van de grootste opkopers van bedrijfsobligaties ter wereld en de regulator van de Europese centrale heeft de aankooppolitiek …..

Lees verder bij de bron: MO*


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

War on cash was succesvol: Coronavirus verandert betaalgedrag

De grootste klap voor de economie komt pas volgende maand