in , ,

Minister De Jonge over vaccinatie-terreur: de prikbus bij scholen, dat is een beeld dat je heel veel gaat zien

D621543 Setra Impfbus nimmt Fahrt auf vaccin bus 11zon

Minister kreeg gisteren tijdens het persmoment de vraag of 18-plussers genoeg gevaccineerd zullen zijn.

“Laten we het hopen, en wat we doen is natuurlijk heel erg intensief inzetten op juist het vaccineren van jongeren tot op locatie. Dus de prikbus op locatie van scholen, dat is een beeld dat je heel veel gaat zien, op alle vormen van het onderwijs vanaf het VO.”

“Wat als studenten zich niet willen laten testen of zeggen: ik laat me niet vaccineren? Wat betekent dat dan? Kunnen hogescholen, het hoger onderwijs, daar een onderscheid in maken?” vroeg een journalist.

“Nee, in beginsel niet,” zei De Jonge. “Niet zonder dat we daartoe een AMvB (algemene maatregel van bestuur) maken of daartoe de wet wijzigen, omdat onderwijs natuurlijk een essentiële voorziening is. Je kunt niet zonder het onderwijs. Wat we wel tegen alle studenten zeggen, tegen alle jongeren zeggen: de kans dat je straks weer zo normaal mogelijk onderwijs krijgt, gaat aanzienlijk omhoog als je jezelf laat vaccineren.”

Gaat zo'n AMvB er mogelijk nog komen?

Het ANP vroeg De Jonge of hij van plan is om daar een ministeriële regeling voor in te stellen.

Minister De Jonge zei dat een vaccinatieplicht niet bij past.

“Ik zie ook niet zo snel vormen dat we daadwerkelijk in Nederland een vaccinatieplicht gaan invoeren. Discussies in laat ik ook echt graag in Frankrijk en ik echt dat we dat in Nederland niet nodig hebben.”

De verslaggever van het ANP zei het idee te hebben dat De Jonge het een beetje boven de markt liet hangen, dat zo'n AMvB er mogelijk nog gaat komen.

De zorgminister zei dat we zo'n maatregel ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rutte1

Rutte loog ALWÉÉR iedereen voor: wel degelijk contact met Rusland over gasprojecten

depth of field photography of man playing chess

CDC geeft toe: griep geteld als Corona-gevallen … Aantallen grotendeels opgeblazen