in , ,

Minister doet alvast aan stemmingmakerij en dreigt: lockdown duurt langer zonder corona-app

Zonder een app die mensen waarschuwt als ze in de buurt zijn geweest van iemand met het coronavirus, blijven de huidige strenge coronamaatregelen langer van kracht. Een alternatief is er niet, zegt ‘coronaminister’ Hugo de Jonge.

De Jonge kan zich “heel goed vinden” in de voorwaarden die privacydeskundigen stellen aan de app. Hem is verteld dat die eisen allemaal in te willigen zijn.

Hij wil nog niet beloven dat het gebruik van de app niet verplicht wordt. “Het liefst” houdt hij de app vrijwillig, maar die werkt alleen als minstens 60 procent van de Nederlanders meedoet. Blijven dat er minder, dan zou meer drang of dwang toch nodig kunnen zijn, denkt De Jonge…

…Uit de enquête van EenVandaag blijkt verder dat 39 procent niets ziet in dergelijke applicaties, “omdat het bestrijden van het coronavirus in Nederland op geen enkele manier ten koste mag gaan van de privacy van burgers.”

Eenzelfde groep is bang dat de overheid misbruik gaat maken van de data die …..

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Ik ben voor niemand bang en laat me niet intimideren. Geen app op mijn telefoon en ik ga gewoon naar buiten wat trouwens door de meest beroemde epidemiologen wordt aangeraden.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Rutte benadrukt nog maar eens: oude leven na 28 april niet terug!

Situatie onhoudbaar: Verstrek softdrugs aan gedetineerden vanwege coronacrisis