in , ,

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat weigert inzicht energienota

Huishoudens moeten bloeden voor de ambitieuze klimaatagenda van het nieuwe , maar het ministerie van Economische Zaken en weigert prijs te geven wat het precies gaat betekenen voor het huishoudboekje.

Vergelijkingssite Pricewise berekende al dat huishoudens komend jaar bijna 70 meer moeten betalen aan belastingen op de energierekening. Een jaar later loopt dit al op tot 153,85 euro. Vereniging Eigen Huis rekent tot 2019 op een stijging van gemiddeld 220 euro aan energiebelastingen.

De Telegraaf heeft het ministerie gevraagd om duidelijkheid te scheppen over wat huishoudens te wachten staat, maar daar wil het departement van minister Wiebes (Klimaat) niet aan beginnen. „We hebben naar het overzicht gekeken, maar het is nog te vroeg om die getallen te bevestigen”, reageert een woordvoerder. „Het energieverbruik gaat de komende jaren bijvoorbeeld sterk dalen.”

Staatssecretaris Snel (Financiën) kon de Kamer maandag alleen voorrekenen dat de energiebelastingen voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik de komende regeerperiode tot circa 35 procent in 2021 stijgt, maar wat dit in absolute bedragen betekent voor de energierekening wordt nog uitgezocht. Ook blijkt uit stukken van Financiën dat er bij elkaar opgeteld sprake is van een lastenverzwaring van 1 miljard euro aan vergroening voor burgers tot 2021.

Lees verder bij de Bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belgische staat zit zelf op Britse Maagdeneilanden

De fopspeen van het kabinet: Zwaardere lasten in het verschiet!