in

Ministerie van Justitie en Veiligheid is één corrupte bende

De mensen die u en mij 24 uur per dag in de gaten houden om te controleren of we ons wel continu aan de wet houden blijken zelf iets minder eerzaam te zijn. Dat bericht de Volkskrant vandaag:

Het integriteitsbeleid van het ministerie van Veiligheid en Justitie is niet op orde. Interne onderzoeken naar kwesties rond belangenverstrengeling, mogelijke strafbare feiten en grensoverschrijdend gedrag door justitiepersoneel geschieden vaak te laat, hapsnap of paniekerig. Dat blijkt uit justitiedocumenten. Daardoor ontstaat er willekeur, wordt er niet altijd aangifte gedaan van strafbare feiten door ambtenaren en blijven meldingen van klokkenluiders liggen. Ook werken de talrijke ministeriële afdelingen die zich met integriteit bezighouden langs elkaar heen. D

Dat is natuurlijk best erg allemaal, maar daar komt nog eens bij dat de ambtelijke top geen idee heeft wat er gebeurt. De minister en zijn hoge vrienden hebben geen goed overzicht van het aantal zaken waarin de grens tussen acceptabel en onacceptabel zijn overschreden, en ze weten al helemaal niet hoe die gevallen vervolgens worden afgehandeld.

Bovenstaande blijkt allemaal uit een rapport van Frans van Oostrum, die door de secretaris-generaal Pieter Cloo is ingehuurd om het integriteitsbeleid van het ministerie eens goed onder de loep te nemen.

Zoals GeenStijl ook al opmerkt is dat gezien Opsteltens staat van dienst niet echt verrassend, maar het gebeurt toch niet zo vaak dit dit soort misstanden zo duidelijk in …………..

Lees verder via www.dagelijksestandaard.nl.

 

Foto via vegkat.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
5 jaren geleden

Justitie is gelijk aan sjoemelen met “met erg veel” processtukken. Deze staat binnen de staat – kan alle criminaliteit ook nog binnenskamers houden = binnen Nederland houden. Er is toch niemand die deze shit controleert. En de minister -weer een VVD zit hetzelfde schuitje. Er wordt zelf gehandelt in verboden zaken daarbij wordt het ministerie als dekmantel gebruikt. De Rijksrecherche zou daar eens onderzoek moeten doen.

Leo
5 jaren geleden

Alleen massaal aangifte doen bij het Presidium van de 2e kamer

Bijtellingsplannen: leaserijders gaan 167 euro per maand meer betalen

De Europese Unie en de Nederlandse ambassade subsidieert de verspreiding in Chili van het boek “Nicolaas heeft twee papa´s.”