in

Ministerie van Justitie en Veiligheid is één corrupte bende

4638427403 357801acc4 corrupt1

De mensen die u en mij 24 uur per dag in de gaten houden om te controleren of we ons wel continu aan de wet houden blijken zelf iets minder eerzaam te zijn. Dat bericht de Volkskrant vandaag:

Het integriteitsbeleid van het ministerie van Veiligheid en Justitie is niet op orde. Interne onderzoeken naar kwesties rond belangenverstrengeling, mogelijke strafbare feiten en grensoverschrijdend gedrag door justitiepersoneel geschieden vaak te laat, hapsnap of paniekerig. Dat blijkt uit justitiedocumenten. Daardoor ontstaat er willekeur, wordt er niet altijd aangifte gedaan van strafbare feiten door ambtenaren en blijven meldingen van klokkenluiders liggen. Ook werken de talrijke ministeriële afdelingen die zich met integriteit bezighouden langs elkaar heen. D

Dat is natuurlijk best erg allemaal, maar daar komt nog eens bij dat de ambtelijke top geen idee heeft wat er gebeurt. De minister en zijn hoge vrienden hebben geen goed overzicht van het aantal zaken waarin de grens tussen acceptabel en onacceptabel zijn overschreden, en ze weten al helemaal niet hoe die gevallen vervolgens worden afgehandeld.

Bovenstaande blijkt allemaal uit een rapport van Frans van Oostrum, die door de secretaris-generaal Pieter Cloo is ingehuurd om het integriteitsbeleid van het ministerie eens goed onder de loep te nemen.

Zoals GeenStijl ook al opmerkt is dat gezien Opsteltens staat van dienst niet echt verrassend, maar het gebeurt toch niet zo vaak dit dit soort misstanden zo duidelijk in …………..

Lees verder via www.dagelijksestandaard.nl.

 

Foto via vegkat.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4727159294 a644427db0 leaserijders1

Bijtellingsplannen: leaserijders gaan 167 euro per maand meer betalen

screenshot 1541

De Europese Unie en de Nederlandse ambassade subsidieert de verspreiding in Chili van het boek “Nicolaas heeft twee papa´s.”