Ministerie waarschuwt voor schrikbarend echt lijkende e-mail over zorgverzekering

Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt internetgebruikers voor een e-mail over de zorgverzekering die op dit moment wordt verstuurd en van het ministerie afkomstig lijkt. Volgens de Fraudehelpdesk lijkt de e-mail “schrikbarend echt”.

Het bericht begint met de voor- en achternaam van de ontvanger in de onderwerpregel, gevolgd door ‘toeslag voor uw zorgverzekering’ of ‘toeslag voor uw ziektefonds verzekering’. De fraudeurs maken in de e-mail ook gebruik van het logo van het ministerie. De e-mail stelt dat het sinds 1 januari van dit jaar verplicht is om een eenmalige toeslag van 100 euro te betalen.

Dit bedrag moet voor 15 maart zijn overgemaakt, anders zal het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) worden ingeschakeld. Afsluitend wordt in de e-mail weer de naam van de ontvanger en zijn geboortedatum genoemd.  “Dit bericht is onjuist en niet afkomstig van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Reageer niet op dit bericht en klik niet op de links”, aldus het ministerie.

Hoewel dit al een interessant bericht is komt een nog veel belangrijker vraag uit de comments onder het bron bericht;

Vandaag, 16:11 door Anoniem
naam van de ontvanger en zijn geboortedatum

Dan ben ik wel benieuwd naar de bron van die gekoppelde gegevens.

Vandaag, 16:24 door Anoniem
Nu mag mij iemand vertellen hoe ze aan mijn geboortedatum komen.
Of wordt deze mail alleen naar mensen gestuurd waarvan ze al deze gegevens hebben, bijvoorbeeld via sociale media.
Vandaag, 16:44 door …. – Bijgewerkt: Vandaag, 16:47
Hmmm. Grote vraag: hoe komen ze aan de combinatie emailadres plus je juiste voor- en achternaam en dan ook nog eens je geboortedatum? Welke database is er gehackt? Hoewel, het kan natuurlijk ook gewoon een van de vele U Hebt Gewonnen Vul Nu Uw Voornaam Achternaam geboortedatum-databases zijn. Maar. Toch. Maar even mijn moeder bellen zo.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Dave schreef:

  Internet is het paard van Troje,
  U bent op internet een economisch doel.
  U Geeft via internet “zonder dit bewust te weten -vrijwel al uw persoonlijke zaken weg.
  .
  Waarschuwing aan internetgebruikerts –haal uw incassoopdrachten / machtegingen weg [intrekken]. Doe ook geen bankzaken via internet. Het is wat extra werk -maar doe bankzaken/ betalingen handmatig. Als u zeker weet dat een bedrijf verantwoordelijk is voor het lekken van uw persoonlijke gegevens waarschuw de autoriteit persoonsgegevens = [Cbp]. Aangifte bij Politie doen is zinloos – dit orgaan kan niets voor u doen vanwege overmacht / personele gebreken. Weest voorzichtig met uw NAW. En geef nooit uw phonenummer weg. Volgens de Wet dient de ontvanger uw phonenummer deze binnen 24 uur te verwijderen- – dit weet bijna niemand meer -en doet dus ook niemand waar u mee sprak.

Geef jouw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: