in

Moslimlanden boycotten Franse producten na Mohammedcartoons

In verscheidene moslimlanden in het Midden-Oosten is zaterdag opgeroepen Franse producten te boycotten.

Die oproep kwam er nadat de Franse president Emmanuel Macron had gezworen dat hij geen afstand zou nemen van de karikaturen van de profeet Mohammed, die verboden zijn in de islam.

Macron had dat donderdag nogmaals uitdrukkelijk verklaard, tijdens een eerbetoon aan de leraar Samuel Paty. Die is door een islamist onthoofd nadat hij karikaturen van de profeet aan zijn leerlingen had getoond in een les over .

Ook bij in ons land (België, red) neemt het protest tegen deze daad van barbarij toen. Zo besteedde ook de Vlaamse leraar Pieter-Jan Goris in zijn lessen aandacht aan de vrije meningsuiting.

En in Brussel hebben onbekenden overal afbeeldingen met Mohammedcartoons aangeplakt. Die zijn intussen weer verwijderd door “vrijwilligers en moslimgelovigen”.

Op sociale netwerken in diverse moslimlanden nemen de oproepen via Arabische hashtags om Franse producten te boycotten, sinds vrijdag toe. Onder meer in lieten twee winkelketens weten dat ze Franse producten uit de handel namen.

De universiteit van Qatar kondigde op Twitter aan dat ze de Franse culturele week uitstelde.

Ook in werden op de beelden verspreid van Kiri- en Babybel-kaas die uit de winkelrekken werd gehaald. In riep een ….

Lees verder bij de bron: Sceptr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De ‘inclusieve’ gulheid van Sigrid Kaag kent geen grenzen, daar gaat weer zoveelste miljard belastinggeld

Ook Privacy First roept Eerste Kamer op de Corona-noodwet te verwerpen