in

Nederland: Docent moet onderduiken omdat islamistische meisjes denken dat hij een Mohammed-cartoon heeft opgehangen

52e7d04b424faa0df7c5d57fcf293f761322dfe35351794f722e7edc 640 test fail

Het is ongelooflijk, maar dit gebeurt dus gewoon in Nederland. In Rotterdam, om precies te zijn.

Erger dan dit wordt het eigenlijk niet. Een Rotterdamse docent moet onderduiken omdat hij volgens een stel geradicaliseerde meisjes een cartoon van Mohammed had opgehangen in zijn lokaal.

Zij eisten dat hij de cartoon weghaalde, iemand maakte foto’s, de beelden werden online gezet… en de rest is geschiedenis.

Op Instagram wordt de foto breed gedeeld. „Als dit niet heel snel weg wordt gehaald”, schrijft een Instagram-gebruiker, „dan gaan we dit anders aanpakken”. Volgens de politie zijn er ook online bedreigingen tegen de leraar. Intussen loopt er een „fors” digitaal rechercheonderzoek om de afzenders te achterhalen, zegt de politiewoordvoerder.

Let wel, de foto was niet een Mohammed-cartoon, maar een cartoon van een persoon met een Charlie Hebdo t-shirt die zijn tong uitsteekt naar een terrorist — een jihadistDe leraar heeft geprobeerd uit te leggen aan “de meisjes” dat het niet Mohammed was, maar ze weigerden naar hem te luisteren. Hij moest en zou gecensureerd worden.

Natuurlijk is de kans dat dit gebeurt minimaal. Want zoals de NRC bericht:

Nog niemand is aangehouden. De wijkagent was de hele dag op school om „de verbinding te zoeken” met leerlingen.

De verbinding te zoeken met de leerlingen? Al deze leerlingen moeten te horen krijgen dat hun wangedrag niet geaccepteerd wordt. Punt. Als ze daar een probleem mee hebben kunnen ze op zoek naar een andere school — misschien een mooie madrassa ofzo.

Emmauscollege Rotterdam Vijf jaar lang hing er een cartoon in de klas in Rotterdam. Maandag eisten leerlingen verwijdering. De docent is nu ondergedoken.

Op het Emmauscollege hing de vlag maandag halfstok. Net als andere scholen, herdacht de Rotterdamse havo- en vwo-school de Franse docent Samuel Paty, die werd vermoord omdat hij een spotprent van profeet Mohammed toonde tijdens een les. Nog geen dag later zit een docent van de school zélf ondergedoken, na bedreigingen over een tekening.

De herdenkingsdag voor Samuel Paty begint maandag rustig op het katholieke Emmauscollege, vertelt een betrokkene binnen de school die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven. Het kabinet had scholen opgeroepen mee te doen aan de herdenking. Er wordt een minuut stilte gehouden, de rector houdt een praatje. Sommige leerkrachten kiezen ervoor om met leerlingen de cartoonkwestie te bespreken, wat volgens deze betrokkene al tot de nodige spanningen zou hebben geleid. Maar aan het eind van de dag loopt het helemaal mis.

Een aantal islamitische meisjes stapt een lokaal binnen waarover zij hoorden dat er een spotprent van de profeet zou hangen. Het is het lokaal van een leraar die bekendstaat om zijn filosofische inslag. Het prikbord in zijn lokaal hangt vol met uitspraken van onder meer spiritueel leraar Krishnamurti en een foto van de Pakistaanse vrouwenactivist Malala.

In de klas hangen ook wel eens afbeeldingen van Socrates of Anne Frank. De docent grijpt de beelden soms aan voor een discussie in de les. In 2015 komt er een tekening bij: een cartoon van Joep Bertrams over de aanslag op satireblad Charlie Hebdo, die dat jaar de Inktspotprijs wint. Daarop staat een onthoofde man in een Charlie Hebdo-shirt, die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem zojuist heeft onthoofd.

De meisjes willen dat de cartoon van het bord verdwijnt. Ze zeggen dat de docent zich schuldig maakt aan „godslastering”. Er worden andere leerkrachten bijgehaald. De docent probeert uit te leggen dat de man op de cartoon niet de profeet is, maar een jihadist. Het lukt niet tot de meisjes door te dringen. De discussie loopt hoog op en …..

Lees verder bij de bron: SDB

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global reset 05a

Kabinet wil slapende wet uit de kast halen en kijkt naar noodtoestand-wet voor avondklok

36978801555 8d45466b78 sharia

Frankrijk: 57% van de moslims verkiest sharia boven Franse wetgeving