in , ,

De ‘inclusieve’ gulheid van Sigrid Kaag kent geen grenzen, daar gaat weer zoveelste miljard belastinggeld

Minister Sigrid Kaag staat op het punt bijna een miljard euro belastinggeld te verstrekken aan bevriende organisaties. Komende week verdedigt de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking haar voor 2021 in de Tweede Kamer.

Hierin is het subsidieprogramma Power of Voices opgenomen.

‘Power of Voices' sluist de komende vijf jaar maar liefst 825 miljoen euro naar allerlei 's waarvan de doelstellingen de minister bevallen, maar waarvoor verder nauwelijks rechtvaardiging is.

Naast het programma ‘Power of Voices' verdeelt het ministerie nog vele miljoenen aan subsidies aan (deels dezelfde) activistische groeperingen, zoals Milieudefensie, COC, Amnesty International etc.

Ook krijgen tal van aan de VN en de gelieerde organisaties als de WHO, Unicef, UNWRA etc. jaarlijks tientallen miljoenen euro's.

Kaag lijkt de Postcodeloterij wel

Voor Kaag lijkt besturen hetzelfde als subsidie uitdelen. Het departement doet denken aan de Postcodeloterij. Het formuleert ‘goede doelen', waaraan het dan veel geld geeft. En er komen alleen maar goede doelen bij.

Zo is de begroting inmiddels doordrenkt van terminologie over het tegengaan van klimaatverandering en moet het beleid ‘inclusief' en ‘intersectioneel' zijn.

Ook is er een speciale Taskforce Ontwikkelingssamenwerking.

Het is een merkwaardige manier om ontwikkelingshulp te bedrijven. In plaats van de eigen ideologische voorkeuren op te dringen aan arme landen zou je verwachten dat men kijkt naar wat werkt om deze landen rijker te maken.

Om vervolgens daar het beleid …..

Lees verder bij de bron: Wynia's Week


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Niemand durft dit onderzoek over mondkapjes te publiceren

Moslimlanden boycotten Franse producten na Mohammedcartoons