in ,

Na aangiftes in de prullenbak, personeelstekort nu ook misdaadregistratie die vast loopt door gammele ict

WilliamCho / Pixabay

Het ict-systeem dat het en rechtbanken gebruiken voor het registreren van strafzaken zorgt voor grote ergernis bij de gebruikers.

Het peperdure Geïntegreerd Processysteem Strafrecht (GPS) is instabiel en traag en geeft een extra belasting bovenop de al hoge werkdruk.

Dat melden bronnen binnen het OM en de rechtspraak.

Medewerkers klagen steen en been en merken gekscherend op dat ze meer bij het kopieerapparaat staan dan dat ze achter de computer aan het werk zijn. Wat digitaal verwerkt zou moeten worden, wordt nu vaak uitgeprint waardoor de registratie van strafzaken vastloopt.

Een woordvoerder van het Parket-Generaal van het OM erkent de problemen en spreekt van een ’uiterst vervelende situatie’.

Het ict-systeem dat een definitief einde moest maken aan het werken met papieren strafdossiers, veroorzaakte eerder al problemen en kostte met ruim honderd miljoen euro al twee keer zoveel als begroot.

Er was elf jaar aan gewerkt in plaats van de geplande vier jaar.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Tja, nog even en dan hebben e helemaal geen eigen politie meer, maar EU-politie, leger en justitie. We raken steeds meer onze eigen identiteit kwijt door Rutte, die ons land heeft gegeven, illegaal en tegen de grondwet, aan de EU dictatuur.

1 jaar geleden

Met een handelwijze als premier rutte doet, kwam men vroeger voor een vuurpeloton. Aangezien we in nederland inmiddels geterroriseerd worden door een militair ideologisch onderdrukkingssysteem van ongeveer 1400 jaar oud afkomstig uit arabie, met de daarbij behorende archaïsche methoden, stel ik voor om dat ook van toepassing te verklaren op de supporters van dit systeem.

De niet werkende overheid in Nederland
1 jaar geleden

De overheid kan niet iedere keer een niet goed functionerend computersysteem weer als excuus aanvoeren.
Een computer systeem wordt gebouwd op de principes die worden aangegeven door de juristen aan de ontwerpers van het systeem. Dat is hier ook zo gebeurd.
Als zo’n systeem niet goed blijkt te werken dan is dat vrijwel altijd omdat de input door de juristen die werd aangereikt niet deugde. En dat zal hier dus ook wel het geval zijn.
Verrast? Niet in het minst ! Het wetboek is nu eenmaal niet een goed opgebouwd logisch verhaal. Justitie staat niet bekend als een efficiënt werkend apparaat waarbij juristen ook niet bekend staan als open staand voor verandering.
De uitvoering van de rechtspraak in Nederland is een uiterst langdurig en kostbaar proces maar staat niet echt bekend om zijn grote betrouwbaarheid cq rechtvaardigheid.
Hoogste tijd om de hele zaak over te geven aan ingenieurs en die vragen een goed programma te bouwen wat de juristen vervolgens kunnen gebruiken.

Weg Ermee
1 jaar geleden

100Km per uur is een oude afgeschafte wet, die opnieuw is ingevoerd.
Het is een goede wet.

Maar nu over dat vuurpeloton, dat klinkt ook lang zo gek niet

Alle rookruimtes uiterlijk in 2022 weg en VERBODEN

EU-klimaatwet opperhoofd Timmermans lapt Nederland erbij om landbouw- en vleesexport