in ,

Na aangiftes in de prullenbak, personeelstekort nu ook misdaadregistratie die vast loopt door gammele ict

justitie 1571980227
WilliamCho / Pixabay

Het ict-systeem dat het Openbaar Ministerie en rechtbanken gebruiken voor het registreren van strafzaken zorgt voor grote ergernis bij de gebruikers.

Het peperdure Geïntegreerd Processysteem Strafrecht (GPS) is instabiel en traag en geeft een extra belasting bovenop de al hoge werkdruk.

Dat melden bronnen binnen het OM en de rechtspraak.

Medewerkers klagen steen en been en merken gekscherend op dat ze meer bij het kopieerapparaat staan dan dat ze achter de computer aan het werk zijn. Wat digitaal verwerkt zou moeten worden, wordt nu vaak uitgeprint waardoor de registratie van strafzaken vastloopt.

Een woordvoerder van het Parket-Generaal van het OM erkent de problemen en spreekt van een ’uiterst vervelende situatie’.

Het ict-systeem dat een definitief einde moest maken aan het werken met papieren strafdossiers, veroorzaakte eerder al problemen en kostte met ruim honderd miljoen euro al twee keer zoveel als begroot.

Er was elf jaar aan gewerkt in plaats van de geplande vier jaar.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6426176185 ebeaf5f5ff rookruimte

Alle rookruimtes uiterlijk in 2022 weg en VERBODEN

timmermans klimaat geld macht e1575044562735

EU-klimaatwet opperhoofd Timmermans lapt Nederland erbij om landbouw- en vleesexport