in ,

Grondwet geldigheidsdatum t/m 6 juni 2020, wetswijzigingen heimelijk doorgevoerd? Is dit een staatsgreep?

57e5d4424254aa14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784a732d7fdd964d 640 staatsgreep

De afgelopen maanden spraken verschillende hoogleraren, juristen en advocaten al hun uit over het afbrokkelen van onze grondrechten en rechtsstaat. De situatie is wellicht nog vele malen ernstiger, dan nu al blijkt uit de voortdurende noodverordening, wetsvoorstel voor de spoedwet en afschaffing van demonstratierecht. Jurist Mike van Leeuwen deed een schokkende ontdekking en vraagt zich af of dit een staatsgreep is.

Mike van Leeuwen schrijft op de blog Vrijheidsrechten: “Het gaat ernstig mis met ons recht en de wet! In deze blog informeren wij u over de veranderingen die nu gaande zijn! En vragen ons daarbij af: Wat is er aan de hand? Zet alle wetten buiten spel? De revolutie begint nu echt op gang te komen. Is dit een staatsgreep? Een afschaffing van onze rechtstaat?”

Er is natuurlijk al veel te doen geweest over de spoedwet om de coronamaatregelen in de wet vast te leggen. Deze worden door vele juristen en advocaten als schendingen van de fundamentele rechten van de mens en grondwet gezien. Bovendien wordt deze ”wijzigingswet” feitelijk als “consultatieversie” gepresenteerd. Deze wijzigingswet is daarnaast ook niet “juridisch juist gejuridiseerd”, dat wil zeggen op naam en handtekeningen van betreffende aansprakelijke en verantwoordelijke mensen.

Nog schokkender is de ontdekking dat de wijzigingen reeds van kracht zijn! Uit publicaties op Maximus.nl lijkt het er op dat ook de wetboeken nu niet meer geldend zijn. De grondwet heeft bijvoorbeeld een geldigheidsdatum t/m 6 juni 2020. Zie ook de bewijsvoering voor dat vermoeden op vrijheidsrechten. Het lijkt erop dat alle wetten en wetboeken worden ingetrokken.

grondwet geldend tot en met 6 juni

Wetswijzigingen heimelijk al doorgevoerd?

Deze wijzigingen zijn al minstens vijf maanden gaande, dat maakt Mike van Leeuwen op uit de data en “hele vreemde ongeldigheids-verklaring met betrekking tot de wetboeken” die de afgelopen vijf maanden plaatsvonden. “Men was dus al bezig met wijzigingen voor de coronacrisis!” Daardoor kan men zich afvragen of die ‘tijdelijke' coronawet wel zo tijdelijk is, nu blijkt dat er in de afgelopen maanden onderhands allerlei wetswijzigingen plaatsvonden en de wetboeken hun geldigheid verloren.

De meest actuele website voor alle wetboeken en wetsartikelen is www.maxius.nl. Hierop staat ook het moment aangegeven wanneer de wet is ingegaan. Wanneer de wet nog geldend is staat er “tot heden”. Op 8 juni 2020 bleek dat de geldigheidsdatum van alle wetboeken niet meer als “tot heden” was aangegeven. Op dat moment waren enkel nog een aantal wetboeken geldig: boek 10 van het Burgerlijk Wetboek, Internationaal Privaatrecht, de Rijksbelastingwet en de Politiewet.

“Als jurist zit ik dagelijks op deze website, gezien die het meest actueel is ook met wets- wijzigingen. En dit heb ik nog nooit mee gemaakt.” Op de blog Vrijheidsrechten zijn screenshots van de verschillende wetboeken te zien, met de verschillende data waarop deze wetten zijn ‘verlopen'.

Strafrecht geldend tot en met 26 mei

Een stille staatsgreep?

Het lijkt erop dat er stilletjes een staatsgreep plaats heeft gevonden. Hoe kun je anders deze vreemde gang van zaken verklaren? Jurist Mike van Leeuwen: “Wij denken dat als dat zo is meneer Rutte als hoofdelijk verantwoordelijk persoon ons het recht ontneemt. Dit WAS strafbaar gesteld in Art. 93 Wetboek van Strafrecht en de geldigheidsdatum van dit wetsboek is volgens bovenstaand screenshot op www.maxius.nl nu vastgesteld tot 26 mei 2020.

Van wetsartikel 93 (zie kader hieronder, dat onderdeel is van het Wetboek van Strafrecht) wordt 29 juni 2020 als geldigheidsdatum aangegeven. Het lijkt erop dat er met data wordt gerommeld, maar veel belangrijker is dat onze wetten en ook de aansprakelijkheid van de verantwoordelijken achter de schermen worden gewijzigd.

Artikel 93 Wetboek van Strafrecht: De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Als onze wetten inderdaad op deze manier stilletjes buiten werking worden gesteld, geeft dit het leger en de marechaussee het recht om de huidige regering op rechtmatige wijze af te zetten. Ze hebben immers een eed gezworen aan de grondwet. In de toespraak op 4 mei 2020 gaf de koning aan dat we niet normaal moeten maken wat niet normaal was. Gaf hij daarmee op verhulde wijze zijn toestemming om de grondwet te verdedigen?

> Kijk voor meer informatie op Vrijheidsrechten

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Lees verder bij de bron: Ellaster

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15384498245 505f7667bc b straf

Dit zal ze leren: Asielzoeker kan voortaan time-out krijgen na veroorzaken grote overlast

33694362726 3e6fb3b74d b geert wilders

Geert Wilders over racisme: ‘80.000 sociale huurwoningen gingen naar asielzoekers, terwijl autochtonen moeten wachten’