in , ,

Na China doet nu ook Rusland proxies, Tor en vpn’s in de ban

De Russische president Poetin heeft in navolging van China ook een ondertekend die verbiedt waarmee verboden websites te benaderen zijn.

De wet verbiedt vanaf 1 november elk gebruik van anonimiseringsdiensten, zoals vpn’s, Tor en proxies, beschrijft Kommersant.

De Russische FSB en het Ministerie van Binnenlandse Zaken gaan lijsten opstellen van diensten die geblokkeerd moeten worden en of die tools om blokkades te omzeilen hosten.

De regels liggen in lijn met eerder aangenomen wetten die de Russische controle op internettoegang vergroten. Zo heeft Poetin eveneens de wet ondertekend die maakt dat gebruikers van mobiele messagingdiensten te identificeren moeten zijn aan de hand van hun telefoonnummer.

Ook ligt er een wetsvoorstel om sociale netwerken te verplichten ‘illegale’ content offline te halen. Het gaat daarbij om oorlogspropaganda, aanzetten tot haat en laster, schrijft de zakelijke krant Vedomosti.

Individuen kunnen bij niet voldoen aan de regels boetes krijgen die kunnen oplopen tot omgerekend meer dan 70.000 euro, voor rechtspersonen is dat meer dan 700.000 euro.

Alles bij de bron; Tweakers

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nee NOS, de EU wil helemaal geen Afrikaanse migranten tegenhouden

Zeg KNMI, hoeveel tropische dagen zullen we in de zomer van 2020 krijgen?