in , ,

NASA’s Double Asteroid Redirection Test van start: proberen Didymos-asteroïde te vernietigen om ‘de aarde te redden’

horizon during dusk

zal in november een missie lanceren om een ​​asteroïde te raken die een bedreiging kan vormen voor de aarde. NASA's Double Asteroid Redirection Test (DART) missie zal worden gelanceerd om te voorkomen dat een gevaarlijke asteroïde de aarde raakt.

De missie wordt gelanceerd om 22:20 uur PST, 23 november (10:50 uur IST de volgende dag).

DART wordt gelanceerd aan boord van een Falcon 9-raket vanaf Vandenberg Force Base in Californië, VS. De lancering zal live worden gevolgd en zal worden uitgezonden op NASA , de NASA-app en zijn website. De ruimtevaartorganisatie heeft ook opgeroepen tot media-aandacht voor het evenement.

DART zal NASA's eerste demonstratie van de kinetische impactor techniek, waarbij één of meer high-speed vliegtuigen te onderscheppen worden verzonden het pad van een naderende buurt van de aarde object, aldus het agentschap in een druk op vrijlating .

Deze onderschepping zou de baan van het object kunnen veranderen en zo een botsing kunnen voorkomen. DART is een planetaire verdedigingsgestuurde test van technologieën die gericht zullen zijn op de binaire nabije-aarde asteroïde Didymos.

Didymos is een binaire asteroïde met twee delen. Het primaire lichaam is ongeveer 780 meter breed en het secundaire lichaam (bekend als het maantje) is ongeveer 160 meter lang. De grootte van de moonlet is typerend voor ruimtevoorwerpen die het meest waarschijnlijk een bedreiging voor de aarde vormen.

Het binaire getal van Didymos wordt momenteel waargenomen met telescopen op aarde om de eigenschappen ervan nauwkeurig te meten.

Na scheiding van het draagraket, zal DART meer dan een jaar cruisen. Daarna zal het eind september 2022 de maan van Didymos onderscheppen, wanneer het Didymos-systeem zich op een afstand van 11 miljoen kilometer van de aarde zal bevinden.

De kinetische afbuiging zal worden bereikt als DART opzettelijk tegen de maantje crasht. De crash zal plaatsvinden met een snelheid van ongeveer 6,6 km/s.

DART zal worden geholpen met een ingebouwde camera (genaamd DRACO) en geavanceerde autonome navigatiesoftware. Eenmaal gelanceerd, zullen DART's Roll Out Solar Arrays (ROSA) worden ingezet om de machine te voorzien van de benodigde zonne-energie die nodig is voor het elektrische voortstuwingssysteem.

De botsing van DART met het maantje zal de snelheid van het nabije aardse object in zijn baan rond het primaire asteroïdelichaam met slechts een fractie van één procent veranderen. Maar de omlooptijd van de moonlet zal enkele minuten veranderen.

Dit zal wetenschappers genoeg tijd geven om de gebeurtenis ….

Lees verder bij de bron: Technologie Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
person holding fan of U.S. dollars banknote

Huizencrisis: de JEUGD vs. de BANKEN <- Deze BUBBEL gaat KLAPPEN

vuurwerk 1560324991

Gemeente Amsterdam heeft besloten: Vuurwerk verboden! Uitgezonderd verkoop? Binnenkort landelijk beleid, want Corona?