in ,

Wat weten ze? De VS en Rusland hebben beide plannen ontwikkeld om met inkomende asteroïden om te gaan

54e1d547495aa914ea898675c6203f78083edbe25454744b742e79 640 asteroïde

Wanneer de Russen beslissende actie ondernemen, is dat meestal om een ​​reden. Zoals je hieronder zult zien, hebben de Russen plotseling besloten dat dit het moment is om een ​​organisatie op te richten die zal worden belast met het detecteren, volgen en mogelijk vernietigen van inkomende asteroïden.

Doen ze dit nu omdat ze eindelijk besloten hebben dat dit een goed idee is, of heeft iets hun aandacht getrokken?

Natuurlijk zullen ze waarschijnlijk niet publiekelijk toegeven dat ze tot de conclusie zijn gekomen dat een gigantische ruimterots ons tegemoet komt. Net als de Amerikaanse regering is de Russische regering erg geïnteresseerd in het handhaven van de sociale orde, en daarom zouden ze het publiek waarschijnlijk zo lang mogelijk uitlichten over een mogelijke asteroïde-impact.

In het leven is wat mensen doen veel belangrijker dan wat ze zeggen, en het nieuwe centrum dat de Russen zojuist hebben gecreëerd, zal niet alleen naar gigantische ruimterotsen kijken. Volgens Futurism zal deze nieuwe organisatie ervoor zorgen dat “ze niet botsen met de aarde” …

Het Russische ruimteagentschap Roscosmos creëert een centrum voor het monitoren van meteoren, kometen en asteroïden om ervoor te zorgen dat ze niet botsen met de aarde – zelfs als ze in de ruimte moeten worden opgeblazen .

“Als onderdeel van de oprichting van een monitoringsysteem en informatieondersteuning voor de veiligheid van ruimteactiviteiten in de buurt van de aarde, zijn we van plan het Russische centrum voor kleine hemellichamen te lanceren, wiens belangrijkste taak het zal zijn om hemellichamen die de aarde naderen te detecteren en te volgen , ‘Zei Igor Bakaras, een hoge functionaris bij Roscosmos-dochter TsNIIMash, tegen het Russische persbureau Sputnik.

Natuurlijk kan niemand de Russen verwijten dat ze hiervoor middelen hebben toegewezen.

Ons zonnestelsel zit vol met potentieel gevaarlijke gigantische ruimterotsen, en een impact die groot genoeg is kan letterlijk een einde maken aan onze beschaving.

Maar waarom nu?

Volgens een Britse nieuwsbron zal deze nieuwe organisatie evalueren of het beter is om ‘hemellichamen te vernietigen of ze naar nieuwe banen te sturen en weg van de aarde’ …

Roscosmos, het Russische equivalent van NASA, wil uitzoeken of het mogelijk is om hemellichamen te vernietigen of ze naar nieuwe banen te sturen en weg van de aarde .

Dit kan inhouden dat een ‘kinetisch botslichaam’ in de rots wordt geslagen of een satelliet wordt gebruikt om het naar een nieuwe koers te slepen. Bommen kunnen ook de ruimte in worden gestuurd om de rotsen op te blazen .

Een nieuwe afdeling in Roscosmos, het Russische centrum voor hemellichamen genaamd, zal de ruimte moeten onderzoeken om kometen en asteroïden te vinden die de aarde naderen.

Nogmaals, niemand kan ruzie maken met de waarde van zo’n groot project, maar doet NASA dit al niet?

Kunnen de Russen niet achterover leunen en ons Amerikanen al het werk laten doen?

Ik wou dat iemand die vraag aan Vladimir Poetin zou stellen.

En deze plotselinge beweging van de Russen komt slechts een jaar nadat de VS een “Nationale Near-Earth Object Preparedness Strategie en Actieplan” hebben uitgegeven …

In 2018 heeft The White House Office of Science and Technology Policy een nieuw rapport uitgebracht getiteld “Nationale Near-Earth Object Preparedness Strategy and Action Plan”.

Het 18 pagina’s tellende document schetst de stappen die NASA en de Federal Emergency Management Agency (FEMA) de komende 10 jaar zullen nemen om te voorkomen dat gevaarlijke asteroïden de aarde raken en het land voorbereiden op de mogelijke gevolgen van een dergelijke gebeurtenis .

Misschien hebben Amerikaanse functionarissen vorig jaar plotseling besloten dat het hebben van een plan voor inkomende gigantische ruimterotsen een geweldig idee was, en misschien besloten de Russen dat het zo’n geweldig idee was dat ze ons moesten kopiëren.

Of misschien weten beide regeringen iets dat ze ons nog niet vertellen.

De waarheid is natuurlijk dat NASA niet eens de meeste gigantische ruimterotsen heeft geïdentificeerd die rondzweven. Bijvoorbeeld, in juli kwam een ​​heel grote asteroïde heel dicht bij ons …

Een 427-voet brede asteroïde zoefde donderdag binnen 45.000 mijl van de aarde.

Hoewel dat misschien ver weg klinkt, vinden astronomen 45.000 km een ​​gladde scheerbeurt: het is minder dan 20% van de afstand tussen de aarde en de maan. Dit was het dichtst dat we in een paar jaar een “Armageddon” -achtig scenario zijn tegengekomen.

Als die asteroïde onze planeet echt had getroffen, zou het de ergste ramp zijn geweest die we ooit met een zeer ruime marge hebben gezien.

En volgens gelekte e-mails wisten functionarissen van NASA er pas de dag voordat het door ons heen suisde …

Reizend op 55.000 km / u en het meten van 426 voet bij 187 ft (130 m x 57 m), realiseerde NASA alleen dat 2019 OK 24 uur voordat het voorbij was aankwam.

Experts zeggen dat als het was geraakt, het een hele stad als Londen zou hebben verwoest met meer dan 30 keer de energie van de atoomontploffing in Hiroshima.

Dus de waarheid is dat we op elk moment kunnen worden geraakt door een gigantische ruimterots, en niemand van ons heeft misschien enig idee dat het zelfs komt.

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar enorme asteroïden waarvan wetenschappers weten dat die in het komende decennium mogelijk grote problemen kunnen zijn.

De eerste die ik wil bespreken is 2007 FT3. Dat is geen mooie naam, en er is niet veel bekend over de asteroïde, maar blijkbaar is er een kans dat hij “de planeet zou kunnen raken op 2 oktober 2024” …

In het geval van 2007 FT3 meldde Sentry dat de asteroïde de aarde tussen 2024 en 2116 zou kunnen raken. Gedurende deze jaren registreerde Sentry in totaal 164 potentiële aardse impacten veroorzaakt door de asteroïde. Zoals opgemerkt door het monitoringsysteem, is er een kans dat FT3 2007 de planeet op 2 oktober 2024 zou kunnen raken.

Trouwens, Rosh Hashanah begint op de avond van 2 oktober 2024. Ik weet niet of dat belangrijk is, maar ik dacht dat ik dat daar zou weggooien.

Volgens NASA zou deze asteroïde toeslaan met een snelheid van ongeveer 46.000 mijl per uur, en het zou “een krater creëren die enkele kilometers lang is” …

Gebaseerd op de gegevens verzameld door Sentry, heeft de asteroïde een geschatte diameter van ongeveer 1115 voet, waardoor het bijna net zo lang is als het Empire State Building. Het bewakingssysteem merkte op dat het de atmosfeer van de aarde kon doorbreken en de planeet kon raken met een snelheid van ongeveer 46.000 mijl per uur.

Gezien de snelheid en de grootte van de asteroïde, is het zeker in staat om hoge niveaus van vernietiging te veroorzaken als het op de aarde botst. Bij een botsing zou het een krater creëren die enkele kilometers lang is. De energie die vrijkomt bij de explosie van de asteroïde zou krachtig genoeg zijn om een ​​hele stad en de aangrenzende gebieden te egaliseren.

2007 FT3 krijgt helemaal niet veel publiciteit, maar een iets grotere asteroïde die ons in 2029 zou kunnen raken, krijgt veel meer aandacht.

Op 13 april 2029 wordt geprojecteerd dat Apophis onze planeet zal passeren op een afstand die “tien keer dichterbij is dan de maan”. Het volgende komt van Wikipedia …

De dichtst bekende benadering van Apophis komt op 13 april 2029, wanneer de asteroïde binnen een afstand van ongeveer 31.000 kilometer van het aardoppervlak komt. De afstand, een haarbreedte in astronomische termen, is tien keer dichterbij dan de maan , en zelfs dichterbij dan sommige door de mens gemaakte satellieten. [23] Het zal de dichtstbijzijnde asteroïde van zijn grootte zijn in de geregistreerde geschiedenis. Op die datum zal het zo helder worden als magnitude 3.1 [22] (zichtbaar voor het blote oog van zowel landelijke als donkere voorsteden, zichtbaar met verrekijker vanaf de meeste locaties). [24] De nauwe aanpak zal zichtbaar zijn vanuit Europa , Afrika en West- Azië. Tijdens de nadering zal de aarde Apophis verstoren van een Aten- klasse baan met een semi-hoofdas van 0,92 AU naar een Apollo- klasse baan met een semi-hoofdas van 1,1 AU.

NASA staat erop dat het ons niet echt zal raken, maar andere onafhankelijke onderzoekers zijn sceptisch.

En als Apophis ons dan niet raakt, heeft NASA tien andere toekomstige datums op een rij gezet waarop het mogelijk zou kunnen …

  • 12 april 2060
  • 11 april 2065
  • 12 april 2068
  • 10 oktober 2068
  • 13 april 2076
  • 13 april 2077
  • 13 april 2078
  • 10 oktober 2089
  • 13 april 2091
  • 14 april 2103

In Rusland zijn ze zo bezorgd over deze asteroïde dat ze “intercontinentale ballistische raketten hebben ontwikkeld die erop gericht zijn asteroïde Apophis te vernietigen” …

In wat klinkt als een elevator pitch voor een vervolg van Armageddon, kondigden Russische wetenschappers aan dat ze intercontinentale ballistische raketten hebben ontwikkeld die asteroïde Apophis willen vernietigen, die in 2036 door de aarde zal slingeren.

Ook aangeduid als 99942 Apophis, meet het 210-330 meter (690-1080 voet) in diameter. Volgens een Slate-artikel van astronoom Phil Plait zou een ontmoeting met de aarde niet zo leuke tijden voor onze planeet betekenen; “Het zou de energie vrijgeven die overeenkomt met meer dan 1 miljard ton exploderende TNT, minstens 20 keer meer dan de grootste vernietiging ooit tot ontploffing gebracht!”

Russische wetenschappers hebben ook gewaarschuwd dat Apophis “honderden kansen zou kunnen hebben om de aarde in de loop van de volgende eeuw te raken” .

Maar voor nu verzekeren zowel Amerikaanse als Russische wetenschappers ons dat alles in orde is en dat er geen reden is om in paniek te raken.

Geloof je ze?

Misschien vertellen ze ons de waarheid.

Misschien is er helemaal niets om je zorgen over te maken.

Maar beide regeringen hebben natuurlijk een lange staat van dienst als het gaat om de waarheid, en het zou helemaal geen verrassing zijn als ze niet precies eerlijk tegen ons waren.

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
341021585 fbdafbd155 vuurwerk1

Minister Grapperhaus overweegt een TOTAAL VUURWERKVERBOD

598bde7e71cc3f82 640 truth e1447069596578

De Rutte-ministeries pasten onwelgevallige stikstof rapporten aan