in ,

Nederland: 100.000 inwoners erbij, vooral door immigratie

De Nederlandse bevolking is opnieuw sterk gegroeid. Het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft mee dat Nederland ongeveer 100.000 meer inwoners telde in 2017 dan het jaar ervoor. En net als de stijging het jaar ervoor is dat vooral te wijten aan immigratie. Nederland heeft thans 17,2 miljoen geregistreerde inwoners.

Het aandeel van de groei dat het op het conto van immigratie te schrijven valt, is vier vijfde. Ook een opvallende statistiek: het getal 100.000 betreft de netto-immigratie. Immers, de – dat zijn mensen die Nederland verlieten – bedroeg vorig jaar 151.000 personen. Het volledige immigratiecijfer voor 2017 bedraagt 233.000.

2017: Meer arbeidsmigratie

In tegenstelling tot 2016 trokken in 2017 meer arbeids- en studiemigranten naar Nederland dan asielzoekers. Tot en met november trokken zo’n 16.000 uit Syrië – waar een burgeroorlog woedt – naar Nederland. Dat is zo’n 10.000 minder dan in 2016. Andere instabiele landen zoals Ethiopië (1.200), , Iran en Irak (2.100) leverden nagenoeg de helft minder migranten in 2017 dan in 2016.

Het gros van de nieuwkomers komen uit Europese landen zoals , Bulgarije en bepaalde ex-Sovjetstaten. Van hier uit trokken zo’n 10.000 mensen naar Nederland. Ook Brazilië en India leverden flink wat nieuwe Nederlandse inwoners.

Vruchtbaarheid zakt verder

Louter een vijfde van de bevolkingsgroei is te danken aan natuurlijke aanwas. Er werden 19.000 meer baby’s vorig jaar geboren dan dat er mensen stierven. In 2016 was dat nog 24.000. Ook beginnen vrouwen steeds later aan kinderen, zo blijkt uit de data van het CBS. Het eerste kind wordt gemiddeld op de leeftijd van 29,8 jaar gebaard. Vier jaar geleden was dat nog 29,4 jaar.

Hiernaast hebben heel wat gemeenten minder inwoners dan in 2016. 91 van de 388 Nederlandse gemeenten kampen met een bevolkingskrimp. Het gaat dus om nagenoeg een kwart van de Nederlandse gemeenten. Deze bevinden zich vooral aan de rand van Nederland.

Het Nederlandse vruchtbaarheidscijfer bedraagt intussen slechts 1,66. Dat wil zeggen dat elke vruchtbare vrouw in Nederland maar 1,66 kinderen krijgt. Dat is ver onder het Westers minimum van 2,1 kinderen dat nodig is om het bevolkingsaantal stabiel te houden.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ABC
3 jaren geleden

Ik zou willen weten wie achter dit “geniale” plan zit waar geen ander doel achter kan zitten om een land kapot te maken. En dit nadat die zelfde “geniale” partij de landen waar de mensen vandaan komen al kapot gemaakt hebben.
Trump lijkt geod bezig maar het is duidelijk dat de swamp dieper is dan velen ooit gedacht hebben.

Tokko
3 jaren geleden

De immigratie kwam van rechts!

Nederland is vol, ten dele overvol…. zei de koningin in de troonrede van, ik meen, 1950. Nederland had toen nog geen 10 miljoen inwoners.

Het was de tijd dat Nederlandse jonge mannen en vrouwen werden aangemoedigd om te emigreren. Speciale bureaus verzorgden cursussen Engels en regelden de emigratie naar landen als Canada, Australie, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika. Tienduizenden vertrokken, gezonde mensen in de kracht van hun leven, meestal met een vakopleiding. De ontvangende landen wilden geen kneuzen en wel svp even alvast de taal leren…
Dit emigratie gebeuren was nog gaande toen al de eerste gastarbeiders werden binnengehaald. Grappig genoeg werkten veel Nederlandse mijnwerkers in Duitsland voor een hoger loon, terwijl Italianen en Spanjaarden werde geworven voor de Nederlandse mijnen. Eigenlijk alleen omdat de Nederlandse werkgevers te krenterig waren…

De4 Italianen en Spanjaarden mochten niet blijven en gingen terug naar huis toen de economie daar verbeterde. De werkgevers vonden het wel lekker, gastarbeiders die voor minder werkten en minder eisen stelden.
Dus werden Turkse en Marokkaanse gastarbeiders geworven. De4 politiek, de VVD en de Gristelijke partijen van toen hebben al vrij snel de gezinshereniging mogelijk gemaakt, ondanks protest van de oppositie. De PvdA, Den Uyl, ze waren toen allemaal tegen de instroom van gastarbeiders, dat ging tegen de belangen van de Nederlandse arbeiders in.

De politiek was doof en is dat nog, kijk maar naar de laatste jaren waarin talloze Oosteuropeanen zich in Nederland konden vestigen en de lonen drukken van de Nederlanders.

Wie bedacht heeft dat je in een van de dichtstbevolkte landen van de wereld nog een paar miljoen mensen moet binnenlaten is hartstikke krankzinnig.
Voeg daarbij het toelaten van honderdduizenden vluchtelingen met hun ooms en tantes erbij, dan wordt het nog veel gekker
Dat laatste is overigens wel met instemming van links, ook rechts ziet trouwens graag de aantallen werklozen toenemen, dan kunnen de vakbonden makkelijker onder druk worden gezet.
Ongeschoold werl zal steeds schaarser worden, wat moeten we in godsnaam met al die ongeschoolde half analfabeten die ongeschikt zijn voor welk werk dan ook? Nog afgezien van het feit dat velen niet komen om te werken, dat zien ze helemaal niet zitten. Een uitkering en wat bijhosselen in drugs en zo is veel lucratiever toch?

Wie de geschiedenis van van de emigratie wil nalezen moet maar eens “Binnen Zonder Kloppen” van Pieter Lakeman lezen, dan wordt duidelijk dat de immigratie een door de VVD en de rechts-gristelijke partijen op touw is gezet, met als doel er zelf beter van te worden.

Tokko

Sem
3 jaren geleden

Het bewijs dat de economie niet aantrekt. Dat verhaal is louter psychologische hersenspoeling- en is toch niet te controleren. Gaat het goed met de economie- dan komen er meer kinderen, Slaap maar lekker

Tokko
3 jaren geleden

Er is wel degelijk meer werk, verschillende van mijn kennissen, die lang zonder werk zaten, zijn nu weer aan het werk, zelfs als ze niet meer zo piepjong zijn.
Zelfs een paar gepensioneerden in mijn kennissenkring werden benaderd door hun ex-werkgever om alsjeblieft terug te komen, in de bouw!

In ons hoekje van Europa wordt nu echt wel meer verdiend. door de bedrijven dan tenminste. Dan heet het al gauw dat de economie zo lekker gaat.

Veel erger is dat al meer dan 30 jaar er steeds meer van het verdiende geld naar de factor kapitaal gaat. Heel stiekempjes wordt de werkende mens telkens opnieuw op achterstand gezet en gaat er procentueel meer van elke verdiende euro naar de vermogenden.

Door belastingconstructies betalen grote bedrijven en superrijken steeds minder belasting, of zelfs helemaal niks…
Dat is een wereldwijd verschijnsel, al zijn er lokale verschillen.
In de VS is het erger dan hier, daar kun je met een simpele baan al helemaal niet meer rondkomen. Hier gaan we dezelfde kant op, dan moet je straks 2 of 3 klotebaantjes hebben om nog het minimum te hebben om heel krap te leven.
In de VS zie ik mensen van ver over de 70 nog werken in de supermarkets, voor een hongerloontje, omdat ze geen of een zeer karig pensioen hebben.

Dat komt hier ook nog wel, wacht maar af…
Vooral VVD, CDA en D66 bijven stemmen! En natuurlijk blijven schelden en kankeren op links.
Vooral je niet organiseren in vakbonden om een beetje tegengas te geven, dan krijgen de opperbaasjes het helemaal voor mekaar!

Mijn oplossingen voor de drukte in ons volle, ten dele overvolle land:
Grenzen dicht, haathutten dicht, haatbaarden terug naar huis. Buitenlanders die hier werken, zoals bijv. Poolse chauffeurs moeten aan dezelfde eisen voldoen en hetzelfde verdienen als Nederlanders, zodat ze niet de Nederlandse chauffeurs er uit drukken.
Bijstand pas na volledige inburgering en 5 jaar werken voor wie nieuw is in het land.
Wie een dubbele nationaliteit heeft: wegwezen bij de eerste veroordeling.
We konden ons jaren lang best redden zonder een Mocromaffia, we hebben Nederlandse criminelen genoeg om de politie aan het werk te houden.

Als je dit soort streng beleid een poosje volhoudt, gaat het na verloop van tijd vanzelf beter. Nu heeft niemand nog enig ontzag voor de Nederlandse politiek en de regering.

Mijn stiefdochter (Filippijnse) probeert al jarenlang via de officiele weg een immigratie naar de VS te realiseren. Als ik zie wat ze daar allemaal voor moet doen…

Eerst TOEFL, een pittig examen in Engels en kennis van de Amerikaanse maatschappij, dan het examen voor haar vakdiploma opnieuw afleggen op Amerikaans grondgebied.
Heeft ze dat allemaal net gedaan, worden de eisen voor het werken in haar vak ineens zonder waarschuwing verhoogd.
Nee mevrouw, een Bachelor en ook een Masters is niet meer genoeg, ga eerst nog maar je Doctoraal halen. Da’s nog 2 jaar extra studeren voor ze misschien mag komen.

Dat is andere koek dan wat we in Nederland gewend zijn, waar elke kneus maar naar binnen kan wandelen.

Ben ik blij met het beleid van de Amerikanen? Nee, want het kost ons een hoop geld, al dat studeren en heen en weer vliegen, maar ik heb er wel begrip voor. Zouden ze in Nederland ook moeten doen!

En Sem heeft wel een beetje gelijk, de stijging van de economie is niet zoals die wordt gepresenteerd.
De gestegen aandelenkoersen zijn vooral het gevolg van het goedkope krediet dat door de ECB en de FED in de economie is gepompt. Dit gratis geld heeft een waanzinnige stijging van de koersen veroorzaakt, maar niet geleid tot een evenredige toename in de productiviteit.
Dat gaat mis, volgens David Stockman op zijn website Contra Corner. Deze Stockman is niet zo maar een onbenul die maar wat roeptoetert, hij heeft een lange loopbaan als financieel adviseur bij de regering achter de rug.

Wie niet opziet tegen het lezen van een flinke lap Engelse tekst moet maar eens gaan kijken.

Tokko

Amerikaanse helikopters evacueren opnieuw IS-leiders in Syrië

Nederlandse jaarwisseling gevuld met incidenten en autobranden