in

Amerikaanse helikopters evacueren opnieuw IS-leiders in Syrië

Amerikaanse helikopters hebben opnieuw leiders van de terreurgroep IS geëvacueerd, meldt het Syrische persbureau SANA.

Het persbureau, dat zich baseert op informatie van lokale bewoners, liet vrijdag weten dat Amerikaanse helikopters IS-commandanten hadden opgepikt in verschillende delen van Deir ez-Zor.

Het persagentschap voegde toe dat dit de tweede keer is dat het Amerikaanse leger IS-terroristen heeft geëvacueerd.

Deals

Volgens ooggetuigen werden de jihadisten woensdag overgebracht naar de provincie Al-Hasakah, die grotendeels in handen is van Koerdische en Amerikaanse troepen.

Bronnen zeiden dat verschillende Amerikaanse helikopters terreurleiders hebben overgebracht naar Al-Hasakah, waar ze zich hebben aangesloten bij een nieuwe groep militanten die wordt gesteund door de .

Vorige week klaagde de Syrische bij de  over deals die de Amerikaanse coalitie sluit met IS en acties die zij coördineert met commandanten van de terreurbeweging.

Eerder meldde SANA dat Amerikaanse helikopters 47 terreurleiders hadden geëvacueerd naar een kamp in Al-Hasakah en dat gewonde militanten medische hulp kregen van Artsen zonder Grenzen.

Het Russische ministerie van Defensie zei deze maand dat de Amerikaanse coalitie dit kamp gebruikt om een zogeheten Nieuw Syrisch Leger op te zetten.

Ontsnapt

De groep bestaat onder meer uit 400 IS-terroristen die in oktober 2017 met de hulp van het Amerikaanse leger zijn ontsnapt uit de stad Raqqa.

Een woordvoerder van de Amerikaanse coalitie zei dat de aantijgingen ‘absurd' zijn.

Foto: Slick-o-bot Wikimedia Commons

[PressTVSputnik]

Lees ook eens verder bij de bron: ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2017 12 31 14 43 10.crash202017 2019d

‘2018 wordt het jaar van de grootste financiële crisis ooit’

shutterstock 747841075 e1514881657614

Nederland: 100.000 inwoners erbij, vooral door immigratie