in , , ,

NEDERLAND GAAT BIJNA 1,5 KEER ZOVEEL BETALEN AAN EU

Door het vertrek van Groot-Brittannië uit de zit er straks een gat in de Europese . Dat moet opgevangen worden door de resterende lidstaten, dus ook Nederland.

Op dit moment gaat er op jaarbasis uit onze staatskas zeven miljard euro naar de EU. Volgens de nieuwe begroting (die zal gelden van 2021 tot 2027) kan dit oplopen tot bijna tien miljard euro.

GEEN VASTE KORTING

Nederland is al een land dat relatief veel betaalt aan het Europese bestuursorgaan, een van de zogenaamde nettobetalers. Kierdoor kon het lange tijd op een vaste korting op afdracht van 1 miljard euro. Deze dreigt nu ook te verdwijnen. Wel wordt gesteld dat landen die onevenredig veel af moeten dragen een correctie tegemoet kunnen zien.

Verder is Nederland het niet helemaal eens met de verdeling van de begroting. Nog geen kwart zou namelijk geïnvesteerd worden in nieuwe ontwikkeling, terwijl landbouw en het economisch weerbaar maken van arme regio’s grotere kostenposten zijn.

GRENSBEWAKING

Wel is de regering blij met het gegeven dat de het dat voor migratie en grensbewaking (vooral bij Italië en Griekenland) bijna verdriedubbeld gaat worden tot 30 miljard euro.

Brussel gaat verder inzetten op een ruimer budget dan het huidige, van bijna 1.000 miljard euro voor de periode 2014 tot en met 2020 tot 1.300 miljard (verspreid over zeven jaar). Dit verschil moet niet alleen met verhogingen voor de lidstaten gepaard gaan, maar ook zal er gekeken worden naar een extra heffing op plastic verpakkingen.

VOORSTEL
Overigens is de begroting slechts een voorstel, die de discussie zal moeten opstarten. De regeringsleiders en de leden van het moeten uiteindelijk nog instemmen met de voorgestelde begroting.

Lees ook eens verder bij de bron: NEDERLAND GAAT BIJNA 1,5 KEER ZOVEEL BETALEN AAN EU | Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Haksteeg Anton
2 jaren geleden

Daarolm alleen al zou Nederland uit de EU moeten het is constant bij betalen voor de plezierreisjes van diverse ongekozen personen en we hebben genoeg problemen in Nederland waar die asielzoekers (zogenaamde) die uitgeprocedeerd zijn weg moeten indien niet goedschiks dan kwaadschiks.

Simon
2 jaren geleden

Het voetenvolk van de zionist “de Christen -honden” hebben ook de pensioenen voor 30 miljard € verkeerd belegt = ons bestolen
,
De Ratten van God zijn uit te roeien -zelfs niet met Zyclon-C

Duizenden afgewezen asielzoekers weigeren Nederland te verlaten

Europees meerjarenbudget toont waar gelaat van EU