in , ,

Nederland in de bres … voor nucleaire massavernietiging

Op vrijdag 7 juli keurden in New York 122 lidstaten van de een bindend akkoord goed dat de ontwikkeling, het bezit, het testen of het gebruik van kernwapens verbiedt 1.

Dit lijkt een vanzelfsprekendheid voor een beschaafde wereld, en men zou kunnen vermoeden dat alleen een handvol achterlijken waarvan het brein nog niet volledig ontdooid is na de Koude Oorlog zich hiertegen zouden verzetten. Mis! Helaas! Het o zo beschaafde was zelfs de enige tegenstemmer!

De Nederlandse vice-ambassadeur bij de , Lise Gregoire-Van Haaren, gaf als verklaring dat het verdrag  “ingaat tegen de verplichtingen die Nederland heeft tegenover de NAVO”. Alstublieft, beste verdedigers van de Noord-Atlantische eeuwige vrede!

En toch is de Nederlandse opstelling in zekere zin ‘moediger' dan die van de andere NAVO-landen (waaronder België, , Frankrijk, …)  die de onderhandelingen over het akkoord alleen maar geboycot hebben en afwezig bleven bij de stemming.

Nederland kan er zich tenminste op beroepen de spreekbuis geweest te zijn van het machtswellustige wreedaardige Westen.

Enkele reacties uit de vredesbeweging:

Lees verder via de Bron: andereuropa.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een jaar na ‘Nice’: In Frankrijk wordt de noodtoestand tot normaal verheven

Chemotherapie bij kinderen verzwakt kortetermijngeheugen op latere leeftijd