in ,

Nederland kampt met tsunami aan ‘verwarde’ buren, woongenot weg voor huurders

Huurders in de sociale sector ervaren vaker woonoverlast door hun buren. Dat concludeert de vereniging voor woningcorporaties Aedes naar aanleiding van eigen onderzoek onder 195 corporaties.

De overlast wordt vooral veroorzaakt door „personen met verward gedrag”, zoals bewoners met psychische problemen, dementie of een verslaving. Zij verwaarlozen de woningen, zorgen voor geluidsoverlast of zijn agressief tegen hun buren.

Ook blijkt dat bijna 50 procent van de woningcorporaties te maken heeft met agressie richting medewerkers.

De toename in overlast komt volgens Aedes doordat mensen met psychische problemen vaker zelfstandig wonen omdat er veel minder plekken zijn in zorgcomplexen en GGZ-instellingen.

Bovendien wonen alleen mensen met de laagste inkomens in sociale huurwoningen, en komen psychische problemen vaker voor bij deze groep.

Aedes haalt ook een onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veilheid aan, waaruit blijkt dat goede zorg en begeleiding ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
1 jaar geleden

is ook niet gek he dat de meeste personen met psychische problemen, dementie of een verslaving 1 ze worden overal maar tussen gezet 2 er word weinig extra aandacht aan besteden vaak worden ze door hun eigen lot over gelaten omdat ze niet of tot weining hulp er bij krijgen of gezocht word voor zulke mensen en ten 3 met al die vluchtelingen en imargranten die maar hier binnen worden gehaald en zo te weinig of te kort aan sociale huurwoningen zijn en dat die gasten in Den Haag in het torentje er niets aan doen en dat er op zorg instellingen maar worden bezuinig en dat ze zich alleen maar op dit moment alleen maar bezig zijn met het fucking klimaat veranderingen niet dat het slecht is maar dat ze daar in het torentje van Den Haag ook eens bezig houden met de zorg instellingen en met de sociale huur woningen en eens verstandige worden om met al die vluchtelingen /imagranten stoppenom ze hier binnen te halen en eens aan onze eigen NL volk meer aandacht en luister wat wij willen en niet wat die fucking Rutte III daar in Den Haag in het torentje willen als ik de minister president hier van ons land was dan zou ik daar eens eerst aan werken of tegelijker tijd met de klimaat samen aan werken want ik luister liever naar ons eigen volk als eerste dan dat ik zomaar me eigen weg in sla want dat is wat de hele Rutte IIIcabinet doet alleen maar aan hun eigen denken dan meer aandacht geven en gehoor geven dan aan ons eigen NL volk

Leo
1 jaar geleden

Die mensen zijn een afspiegelng van een gestoord Neoliberaal politiek beleid

Kees
1 jaar geleden

Het afschuiven van bestuurlijke veran twoordelijkheden naar sociaal zwakke burgers onder de noemer “Zelfredzaamheid” Daar zit de fout. Die Zelfredzaamheid is door geschoten. Het niet mee kunnen komen daarvan zie je dagelijks de ellrende

Veelzeggende video: klimaatwetenschapper Greta Thunberg zit zonder script om op te lezen

Zo regelen we dat! Zoon Halsema niet vervolgd voor wapenbezit