in

Nederlanders bezwijken onder werkdruk: “We werken nu harder dan 20 jaar geleden”

We hebben ooit achturige werkdagen bevochten, een tweedaags weekend en een CAO, de tijd van uitbuiting in fabrieken ligt reeds lang achter ons.

Toch weet ook de hedendaagse werkcultuur ons fysiek en psychisch uit te putten.

De Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) concludeerde gisteren in het rapport Het Betere Werk dat een deel van de werkenden dreigt te bezwijken onder hoge werkdruk.

Zo zegt 17 procent van de ondervraagden burn-outklachten te hebben, 38 procent stelt vaak of altijd snel te moeten werken om alles af te krijgen, een tiende vindt zijn werk emotioneel zwaar en bijna de helft van alle ziekteverzuim wordt veroorzaakt door het werk zelf.

Arbeidsmarktdeskundige Andries de Grip van de Universiteit Maastricht verklaart in het AD: “We doen weliswaar fysiek minder zwaar werk, maar we werken nu harder dan tien of twintig jaar geleden én onder hoge druk.”

Hij vervolgt: “Bij veel bedrijven moeten minder mensen hetzelfde of meer werk doen. Daarbij maken ze veel gebruik van informatie- en communicatietechnologie, wat het werk weliswaar gemakkelijker maakt maar ook veel onrustiger. En onderwijl worden er hogere eisen aan hen gesteld.”

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bevolking Genaaid
1 jaar geleden

Wat er niet bij staat is dat de beloning niet is mee gegaan met de resultaten van het werk, De rijken zijn de afgelopen 20 jaar behoorlijk veel rijker geworden en de werkers staan al 20 jaar op de nullijn. Mannen en vrouwen moeten beiden werken om een enigszins prettig bestaan te kunnen leiden en de kinderen staan vakken te vullen bij AH. Waar is al dat geld gebleven? De rente is sterk omlaag gegaan en de huizenprijzen rijken tot in de hemel zodat een huis nooit eigendom wordt van de koper.
Fantastisch gedaan elite !!!

Google grootste in Nederlands basisonderwijs

Yes! Europese Unie overweegt tijdelijk verbod op gezichtsherkenning