in

Nederlandse ‘smart’ verkeerslichten hackbaar en van afstand op groen te zetten

In verschillende Nederlandse steden worden pilots gehouden met slimme verkeerslichten en apps. Als fietsers een bepaalde app installeren kan het verkeerslicht herkennen dat ze eraan komen, om zo precies op het juiste moment groen te worden.

In het onderzoek konden Wesley Neelen en Rik van Duijn zich voordoen als fietsers en dus van een afstand een verkeerslicht op groen zetten.

Neelen en Van Duijn presenteerden hun onderzoek tijdens de virtuele hackersconferentie DefCon, die nu plaats vindt. De onderzoekers wisten een van de gebruikte apps via reverse engineering te bestuderen. De onderzoekers willen niet zeggen om welke app het gaat omdat de problemen nog niet volledig zijn opgelost. In wordt onder andere gebruik gemaakt van de apps Schwung en CrossCycle

Lees deze post ook eens:  GroenLinks: Uitgebreide wifi-tracking in centrum Hoofddorp is schending van privacy

…Neelen en Van Duijn wisten de mqtt-verbinding waarover die certificaten werden verzonden te manipuleren met een eigen Python-programma. Zo was het mogelijk gespoofte certificaten naar het verkeerslicht te sturen waarin de onderzoekers zich voordeden als fietsers die in de buurt waren. Daardoor sprong het stoplicht automatisch op groen.

Lees deze post ook eens:  ‘5G verandert menselijk lichaam in levende antenne en frituurt ons langzaam van binnenuit’

Het is niet duidelijk hoe wijdverspreid de kwetsbaarheid precies is. Slimme verkeerslichten worden gebruikt in tientallen Nederlandse steden en het zou om honderden lichten gaan. Omdat die met verschillende apps werken zijn niet alle verkeerslichten op dezelfde manier te manipuleren.

Bovendien levert het uitbuiten vooralsnog geen gevaar op. Als een verkeerslicht op groen springt, gaat een ander automatisch op rood.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Lees deze post ook eens:  Reformatorisch Dagblad schrik wakker en slaat alarm: 'De Great Reset is in volle gang en lijkt onomkeerbaar'

Praat mee in de Video Chat

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe wereldorde vordert snel

Grote ‘investeerder’ (en penningmeester) achter Krol en Otten blijkt gitzwarte reputatie te hebben