in

Niets geleerd van de vorige crisis: Kabinet zet in op omscholing

Om zo veel mogelijk mensen aan het werk te houden, stuurt het kabinet aan op omscholing. Ook al was het effect daarvan tijdens de vorige crisis minimaal.

“Normaal sta ik te frituren in de Apenheul, maar vanwege het coronavirus ging het park dicht”, zegt Hedy van Milligen, nog steeds ontsteld.

De 63-jarige horecamedewerker heeft zich met hulp van uitzendbureau Asa laten omscholen tot magazijnmedewerker. “Kruidvat-bestellingen inpakken is geen droombaan, maar het is wel een baan.”

Het is precies wat de overheid stimuleert. Nu in veel sectoren harde klappen vallen en bedrijven zich genoodzaakt voelen te reorganiseren, zullen veel medewerkers in de horeca, het toerisme en de evenementenbranche op zoek moeten naar iets anders.

De overheid wil voorkomen dat zij werkloos worden – dat kost de samenleving veel geld – en maakt daarom in het nieuwe steunpakket 50 miljoen euro vrij om mensen om te scholen naar een sector waarin werk is.

Opvallend. Want volgens Irmgard Borghouts, docent arbeidsmarkt aan de universiteit in Tilburg, heeft (om)scholing maar een klein positief effect op het verkorten van de werkloosheidsduur.

Samen met andere wetenschappers ….

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Komende jaren geen CO2-heffing: Kabinet ontziet grote bedrijven vanwege coronacrisis

Kinderlokker kon met enkelband gewoon doorgaan: in Assen, Groningen, Emmen en Zwolle