in

Komende jaren geen CO2-heffing: Kabinet ontziet grote bedrijven vanwege coronacrisis

Grote bedrijven hoeven de komende jaren geen CO2-heffing te betalen. Dat verwacht Greenpeace nu het besloten heeft om de industrie extra dispensatierechten te geven.

“Er waren al allerlei haken en ogen en uitzonderingen op de regel. Nu er nog meer dispensatierechten komen, komt het er per saldo op neer dat bedrijven als Shell en Dow tot 2024 niets hoeven te betalen voor hun uitstoot”, stelt de milieuclub.

Over de CO2-belasting is jaren gesteggeld en ongeveer een jaar geleden werd de knoop doorgehakt.

Grote bedrijven zouden vanaf 2021 te maken krijgen met een heffing op een teveel aan CO2-uitstoot. Zo wil de bedrijven stimuleren snel te verduurzamen.

Bedrijven die boven een vooraf bepaalde drempel uitkomen moeten gaan betalen, werd afgesproken. Het gaat om 30 per ton in 2021, een bedrag dat oploopt naar 150 euro per ton in 2030. Omdat de industrie …..

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona virus als cover operatie
9 maanden geleden

Ik verwacht niet dat de huidige regeringen blijven nadat alles bekend wordt wat er gelogen, gestolen en gemoord is over honderden jaren. Of had U het idee dat alles prima en eerlijk geregeld was in deze wereld?
Of had U zich er bij neergelegd omdat je er toch niets aan kon doen?

Het Corona virus was weliswaar opgezet door de cabal maar is door de Trump alliantie onmiddellijk aangegrepen als een dekmantel om schoonschip te maken op deze aarde. Defender 20 is niet een legeroefening maar een grondig opgezette operatie om de aarde en haar bewoners te bevrijden van top criminelen. Wie meer wil weten wat er achter de schermen gaande is zou onderstaande link eens kunnen bekijken: https://operationdisclosure1.blogspot.com/2020/03/coronavirus-is-cover-planet-is-being.html

“Alsof het is ontworpen om mensen te infecteren”

Niets geleerd van de vorige crisis: Kabinet zet in op omscholing