in , ,

Nieuw fenomeen: daklozenopvang voor hoger opgeleiden

De hoger opgeleide daklozen, een nieuw fenomeen, gaan zich organiseren. Ze zijn meestal door de hun huis kwijtgeraakt, maar voelen zich niet thuis tussen de oorspronkelijke daklozen, vaak personen met verslavings- en psychiatrische problemen.

Bouwkundig ingenieur en bedrijfskundige Jerome Wijdh presenteerde deze week in een plan om hoger opgeleide daklozen, zoals hij en twee mede-initiatiefnemers, een eigen opvang te bieden.

Volgens de dakloze ingenieur is er geen passende opvang voor hem en zijn lotgenoten. ‘Wij moeten het maar uitzoeken', zegt hij tegen Het Parool. ‘Ik ben niet verslaafd, maar krijg nu wel met verslaafden en mensen met mentale problemen te maken.

Ik wil ver weg blijven van die groep. Als je zwak bent, loop je de kans daarin weg te zakken. Of je belandt onder de graszoden of in detentie'.

Lees verder via Politalk.nl.

 

Foto via dietmut


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Anonymous gaat de wereld wakker schudden

Bijtellingsplannen: leaserijders gaan 167 euro per maand meer betalen