Nieuw fenomeen: daklozenopvang voor hoger opgeleiden

De hoger opgeleide daklozen, een nieuw fenomeen, gaan zich organiseren. Ze zijn meestal door de crisis hun huis kwijtgeraakt, maar voelen zich niet thuis tussen de oorspronkelijke daklozen, vaak personen met verslavings- en psychiatrische problemen.

Bouwkundig ingenieur en bedrijfskundige Jerome Wijdh presenteerde deze week in Amsterdam een plan om hoger opgeleide daklozen, zoals hij en twee mede-initiatiefnemers, een eigen opvang te bieden.

Volgens de dakloze ingenieur is er geen passende opvang voor hem en zijn lotgenoten. ‘Wij moeten het maar uitzoeken’, zegt hij tegen Het Parool. ‘Ik ben niet verslaafd, maar krijg nu wel met verslaafden en mensen met mentale problemen te maken.

Ik wil ver weg blijven van die groep. Als je zwak bent, loop je de kans daarin weg te zakken. Of je belandt onder de graszoden of in detentie’.

Lees verder via Politalk.nl.

 

Foto via dietmut

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Zen schreef:

    Dit heeft de dakloze te danken aan die verotte groep – de Zionist” met hun marktwerking/ verdienmodel -uitgevonden door de Rat van Goid- de heer Milton Friedman [J]

  2. Richard schreef:

    Ik herken mij volledig in het verhaal van Jerome Wijdh. Het artikel is inmiddels 2 jaar oud en ik vraag mij af wat er van zijn initiatief terechtgekomen is en of/hoe ik in contact kan komen.

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: