in

Nieuw onderzoek: Sojaolie veroorzaakt neurologische aandoeningen

Nieuw onderzoek van UC Riverside toont aan dat sojaolie niet alleen leidt tot obesitas en diabetes, maar ook neurologische aandoeningen zoals , ziekte van Alzheimer, angst en beïnvloedt.

Sojaolie wordt gebruikt voor het frituren van fastfood, toegevoegd aan verpakte levensmiddelen en gevoerd aan vee.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw is sojaolie veruit de meest geproduceerde en geconsumeerde eetbare olie in de en naar alle waarschijnlijkheid niet gezond voor de mens.

Het is zeker niet goed voor muizen. De nieuwe studie, deze maand gepubliceerd in het tijdschrift Endocrinology vergeleken muizen die drie verschillende vetdiëten kregen: sojaolie, sojaolie gemodificeerd naar weinig linolzuur en kokosolie.

Hetzelfde UCR-onderzoeksteam vond in 2015 dat sojaolie obesitas, diabetes, insulineresistentie en leververvetting veroorzaakt bij muizen.

In een studie uit 2017 ontdekte dezelfde groep dat als sojaolie wordt gemodificeerd naar weinig linolzuur, het minder obesitas en insulineresistentie veroorzaakt.

In de studie die deze maand werd gepubliceerd, vonden onderzoekers echter dat er geen verschil was tussen de effecten van de gemodificeerde en niet gemodificeerde sojaolie op de hersenen.

Specifiek vonden de wetenschappers uitgesproken effecten van de olie op de hypothalamus waar een aantal kritische processen plaatsvinden.

Lees verder bij de bron: Leefbewust.com

Photo by Agência Brasília


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorgen om ‘export’ van Chinees virus: ‘mogelijk 1700 besmettingen’

Prognose voor 2020: Sociale onrust en volksopstanden zullen “exploderen”