in

Vaccinatieplicht door de achterdeur

53e1dc4b4956ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b722b7ad39449 640 covid 19 vaccin

De Europese Unie wil de strenge vaccinatieregels versoepelen, zodat het vaccin sneller beschikbaar komt. Een artikel over wat de EU aan het uitspoken is, de te verwachten Corona App en het vaccinpaspoort. Allemaal geheel vrijwillig. Wordt gezegd.

De Europese Unie wil de bestaande regelgeving versoepelen, zodat de coronavaccins sneller beschikbaar zijn. Hierdoor worden de regels voor geneesmiddelen die genetisch gemodificeerde organismen bevatten, geschrapt, zodat het mRNA-vaccin, dat eigenlijk een verboden genetische manipulatie is, sneller kan worden gelanceerd.

De farmaceutische industrie onder aanvoering van o.a. geldschieter Bill Gates lijken haast te hebben om het vaccin, dat waarschijnlijk veel weg zal hebben van een soort genocide, aan zoveel mogelijk mensen te geven vóórdat iemand hen in de weg staat (of dat het virus spontaan is verdwenen). Het voorstel om de vaccinregelgeving te versoepelen moet nog worden gesteund door de Europese Commissie (o.l.v. de Duitse Ursula von der Leyen) en de EU-wetgevers. Dat zal echter slechts een formaliteit zijn.

De Europese Commissie, Von der Leyen dus, stelt ook versoepelde regels voor de taal- en verpakkingsvereisten van medicijnen en vaccins voor om “hun snelle verspreiding tijdens de pandemie te vergemakkelijken”. Vertaald betekent dit: alle regels die voorheen tot op zekere hoogte de veiligheid van vaccins garandeerden (voor zover men kan spreken van veilige vaccins, met het oog op ingrediënten als kwik, foetusweefsel, formaldehyde, enz.) worden simpelweg genegeerd. De verklaring over het gevaar en over de bijwerkingen wordt weggelaten.
gates
In Von der Leyen’s thuisland – een land dat een rijke traditie heeft met vaccins – testen twee vaccinfabrikanten het genvaccin al: het in Tübingen gevestigde bedrijf Curevac en het in Mainz gevestigde bedrijf Biontech. CureVac medeoprichter en voorzitter van de Raad van Toezicht, Ingmar Hoerr, is op 1 juli vorig jaar door de Europese Commissie benoemd als lid van de European Innovation Council (EIC) Advisory Board. Op 27 juni, dus enkele dagen daarvóór, heeft de Europese Commissie de EIC geïntroduceerd, die zich zal richten op het “transformeren van wetenschappelijke ontdekkingen in nieuwe bedrijven en het versnellen van de opschaling van innovatieve bedrijven”.

Beide ondernemingen worden gesponsord door Bill Gates, bij Merkure heeft Angela Merkel zelfs 300 miljoen euro (geld van de belastingbetalers) geïnvesteerd, net als SAP-oprichter Hopp, wiens bedrijf ook betrokken is bij de ontwikkeling van de Corona-app. Ziet u hier de belangen zich al verstrengelen?

De Europese Unie, de Europese Commissie, “doneert” 2,4 miljard euro aan de ontwikkeling van het coronavaccin. De genocide-plannen van deze machtswellustige club zijn ambitieus. Vergeet niet dat er nog meer verrassingen voor ons in de “pijplijn” zitten, maatregelen die nu nog voor de burgers worden verzwegen.

Het Vaccinatiepaspoort.

Op 15 januari 2020 hield de Europese Commissie een bijeenkomst in Luxemburg, en toen verklaarde dr. John F. Ryan, waarnemend directeur van het directoraat-generaal gezondheid en consumenten van de Europese Commissie, afdeling volksgezondheid en consumentenbescherming – dat het vaccinatiepaspoort er al aan komt. “Om mensen te helpen, gaan we een Europese vaccinatiekaart ontwikkelen”, zei hij. “Het is een beetje vreemd dat je voor je hond een vaccinatiekaart nodig hebt, terwijl je geen bewijs nodig hebt voor je kind of jezelf. Honden worden momenteel door de Europese Unie beter beschermd dan mensen. We willen echt proberen die situatie te verbeteren door een Europese vaccinatiekaart te verstrekken wanneer mensen rondreizen. Europeanen zullen dan allemaal op hetzelfde niveau beschermd zijn tegen door vaccinatie te voorkomen ziekten, net zoals als we dat al doen voor onze hondenpopulatie.
vaccin
Datum van invoering: zo rond het jaar 2022 (dat valt op te maken uit de Roadmap on vaccination – PDF hier), maar door de corona-crisis is een snellere invoering zeer wel mogelijk. Steun kunnen ze in ieder geval verwachten van GroenLinks – die partij kondigde begin vorig jaar aan dat ieder pasgeboren kind een “vaccinatiepaspoort” moet krijgen waarin gedurende het leven kan worden vastgelegd welke vaccinaties iemand heeft gehad.

De Corona App.

Verder weten we dat minister De Jonge bezig is een Corona-app te laten ontwikkelen. In Duitsland is zo’n app onlangs gestart, en naar zeggen zouden ruim 10,6 miljoen Duitsers dat al hebben gedownload – het zal ons dan ook niet verbazen als De Jonge met een app op de proppen komt die weinig van deze zal afwijken.
Merkel probeert de Duitse burgers al maanden te overtuigen dat zowel de corona-vaccinatie als de corona-app vrijwillig zijn – zelfs vandaag nog. Maar hoe zit het met het door zojuist door ons genoemde geplande immuniteitspaspoort van de Europese Unie? Degenen die het na de introductie niet bezitten, kunnen in de toekomst worden afgewezen door hotels, luchtvaartmaatschappijen of supermarkten. Werkgevers zouden werknemers kunnen dwingen een immuniteitspaspoort te tonen om hun baan te behouden. Zonder immuniteitskaart zou de toegang tot restaurants in de toekomst ook kunnen worden geweigerd. Verdere represailles zijn denkbaar.

Wat tot voor kort alleen klonk als een utopie (of samenzweringstheorie), zou binnenkort realiteit kunnen worden. Het is niet voor niets dat vier EU-lidstaten (waaronder ons land) honderden miljoenen vaccindoses hebben besteld (en dan maar hopen dat het werkt). En de biotechbedrijven CureVac in Tübingen en Biontech in Mainz testen nu al coronavaccins – naar verluidt mRNA-vaccins – vaccins die het menselijk genoom veranderen.

Zogenaamde “vertrouwenwekkende” maatregelen of beweringen als zouden vaccins en apps vrijwillig zijn kunnen al snel een brute leugen blijken te zijn. Volgens de eerste geruchten in Duitsland (waar de app dus actief is) zouden restauranteigenaren en supermarkten “vrijwillig” moeten kunnen beslissen of ze klanten alleen toegang tot de winkel zullen geven als ze de Corona-app op hun mobiele telefoon hebben geïnstalleerd. Maar een besluit dat restaurants en supermarkten geenszins worden vrijgesteld van deze beslissing is snel genomen, net zoals restaurants en supermarkten niet zijn vrijgesteld van het al dan niet afdwingen van de “corona-beschermingsmaatregelen” (anderhalve-meter, plexiglasramen, handschoenen). Zou het werkelijk zo zijn dat als de overheid – bij ons voor de tweede maal – op de proppen komt met een app, en die blijkt op vrijwillige basis geen succes te zijn, men dan die app maar laat schieten?
Trouwens: de broncode kan dan wel openbaar gemaakt worden, de vraag is of het geheel dezelfde broncode is die gebruikt wordt in de app die burgers vervolgens downloaden.

De hierboven genoemde maatregelen gelden overigens ook voor luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en hotels. Het is ons inziens een kwestie van tijd dat als je straks de app bij de eerste incheckgelegenheid niet hebt, je geen toegang krijgt. Vervolgens komt er een fase dat er een immuniteitspaspoort vereist is. De regering zal blijven beweren dat dit geen wettelijke vereiste is, maar als de horeca de instructie krijgt om een immuniteitspaspoort te eisen of als men dat niet doet het de vergunning dreigt te verliezen, dan zal dit óók (moeten) worden gehandhaafd.

Het argument zal dan zijn dat winkeliers, hotels en luchtvaartmaatschappijen het “gerechtvaardigde belang” hebben om zich te wapenen tegen sluitingen “vanwege het risico van nieuwe infecties”. Het resultaat zou zijn dat klanten worden uitgesloten zonder een Corona-app of, in een tweede fase, zonder immuniteitspaspoort op basis van de redenering om zichzelf en andere klanten te beschermen tegen een mogelijke “nieuwe infectie”.
Dit duivelse streven is alleen maar te stoppen als niemand deelneemt aan dit kwaadaardige spel. Helaas zullen er genoeg mensen zijn die “hun ziel verkopen”, zodat ze toch op vakantie kunnen gaan en in een restaurant kunnen eten.
Gewoon een aanval op de vrije samenleving.

AstraZeneca

Zoals we eerder berichtten hebben vier EU-lidstaten, waaronder ons land, een deal gesloten met farmaceut AstraZeneca voor het levenren van miljoenen doses van het te ontwikkelen coronavaccin – waarvan nog maar afgevraagd moet worden of dat een werkzaam vaccin zal zijn. Je lot in de handen van een farmaceutisch bedrijf leggen lijkt veel op het zoeken naar geruststellingen van een opportunistische pooier. De opbrengsten zijn ongetwijfeld aanzienlijk, maar de werkelijke bedragen waar het om gaat worden verhuld in bedrieglijke taal. De beloften zijn echter altijd opmerkelijk. Het baanbrekende tempo bij het vinden van een vaccin voor COVID-19 is iets dat het slechtste in de industrie naar boven haalt, met name bij Big Pharma.

Nemen we het Britse AstraZeneca, dat zich heeft beziggehouden met opvallende vaccinovereenkomsten met allianties en landen over de hele wereld. Vorige maand kondigde een bombastisch persbericht van het Amerikaanse ministerie van Health and Human Services (HHS) aan dat het reageerde op de oproep van president Donald Trump onder “Operatie Warp Speed” om “ten minste 300 miljoen doses van een coronavirusvaccin AZD1222” te produceren, in samenwerking met het bedrijf om “al in oktober 2020 geleverd te worden”.
AZD1222 is een COVID-19-vaccinkandidaat, ontwikkeld door de Universiteit van Oxford maar in licentie gegeven aan het bedrijf. Het zijn dezelfde partijen waarmee de vier EU-lidstaten hun deal hebben gesloten.

De overeenkomst tussen AstraZeneca en de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) “zal de ontwikkeling en productie van het onderzoeksvaccin van het bedrijf versnellen om deze zomer fase 3 klinische studies te starten met ongeveer 30.000 vrijwilligers in de Verenigde Staten.”  Er zijn veel manieren om de kosten gecompenseerd te krijgen: BARDA belooft tot $ 1,2 miljard aan steun.

De farmagigant laat zich demonstratieif van haar ambitieuze kant zien. Terwijl het Franse farmaceutische bedrijf Sanofi en het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna zich ook hebben toegelegd op de zoektocht naar de ontwikkeling van een coronavirusvaccin, lijken ze in het niet te vallen bij de acties van AstraZeneca. Zo zijn er overeenkomsten met de in Noorwegen gevestigde Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) en Gavi, de internationale vaccinalliantie. Soortgelijke afspraken zijn gemaakt met het Verenigd Koninkrijk en het Serum Institute of India, waarbij de laatste tot 1 miljard doses belooft.

De overeenkomst tussen de Europese alliantie voor inclusieve vaccins en AstraZeneca zal, mocht deze succesvol zijn, ook het resulterend vaccin beschikbaar maken voor elk EU-land dat wil deelnemen. De CEO van het bedrijf, Pascal Soriot, zei hierover: “Deze overeenkomst zorgt ervoor dat honderden miljoenen Europeanen na goedkeuring toegang krijgen tot het vaccin van de Oxford University.” Over één zaak wordt niet gesproken: farmaceutische bedrijven zien het vaccineren tegen corona niet als iets eenmaligs, maar eerder als een jaarlijks terugkerende operatie zoals het geval is met het griepvirus (dat overigens vaak niet doet wat het belooft)…. En dan is het handig dat mensen verpicht een coronapaspoort hebben om niet buiten de boot te vallen.

Onze grootste zorg is hier hoe onkritisch gewillige overheidsfunctionarissen bereid zijn om in het kingsize bed bij Big Pharma te kruipen. Achter veel nieuwe medicijnen van geneesmiddelenbedrijven schuilen vaak schandelen en achter die schandalen vinden we dan ook meestal een heel peloton van duurbetaalde advocaten, publicisten en toezichthouders. Daartoe is het gebied van de feitelijke en vermeende eigendommen van AstraZeneca enorm. De operaties lijken soms op die van de meest brutale kapers, en dat is dan nog vriendelijk verwoord.

In 2016 stemde AstraZeneca ermee in om $ 5,5 miljoen te betalen in een schikking over aanklachten dat zij in strijd had gehandeld met de Amerikaanse Foreign Corrupt Practices Act. Tussen 2005 en 2010 waren er niet-geoorloofde betalingen gedaan aan zorgverleners in Rusland en China. Een dergelijk gedrag trok de aandacht van de Amerikaanse Securities and Exchanges-commissie, die een “cease-and-desist”-procedure inleidde die tot een aanbod voor een schikking leidde. Volgens de uitspraak verzuimde AstraZeneca een toereikend systeem van interne boekhoudcontroles te ontwerpen en te onderhouden, met betrekking tot de interacties van haar dochterondernemingen in China en Rusland met overheidsfunctionarissen, van wie de overgrote meerderheid zorgverleners (“health care providers – HCP’s”) waren, bij staatsbedrijven en door de staat gecontroleerde entiteiten in China en Rusland.”

Het bedrijf heeft ook een paar opvallende punten aan de productiekant, wat een opvallende waarschuwing aan regeringen over de hele wereld zou moeten zijn dat het sluiten van deals met een dergelijke entiteit potentieel schadelijk en inherent corrupt is. Seroquel, AstraZeneca’s op één na best verkochte geneesmiddel, werd tussen 2001 en 2006 door het bedrijf gepromoot bij artsen en psychiaters voor psychische stoornissen die niet onder de goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration vallen. (Het goedkeuringsbereik omvatte de behandeling van schizofrenie, kortdurende behandeling voor bepaalde manische episodes die verband houden met een bipolaire stoornis en vervolgens, in 2006, bipolaire depressie.)

In een klokkenluiderszaak werd beweerd dat het bedrijf Seroquel had gemarkeerd voor alles, van dementie tot woedebeheersing, posttraumatische stressstoornis en slapeloosheid. Artsen werden ook betaald om het bedrijf advies te geven over de beste manier om het medicijn op de markt te brengen voor niet-goedgekeurd gebruik. AstraZeneca nam zijn toevlucht tot een techniek die het in de loop der jaren goed onder de knie heeft gekregen en weigerde de verantwoordelijkheid voor een dergelijke marketingstrategie te erkennen, terwijl het toch $ 520 miljoen betaalde in de civiele procedure.

Zo’n korte en scherpe praktijk heeft zich uitgebreid tot het manipuleren van het klinische dossier, iets dat investeerders in een COVID-19-vaccin zou moeten alarmeren. Van het bedrijf is bekend dat het de resultaten van klinische onderzoeken bewerkt, waarbij het zogenaamd positieve bevindingen benadrukt terwijl het ijverig de slechtere verbergt. Het beruchte CAFE-onderzoek (Comparison of Atypicals in First Episode) over het vergelijken van de effectiviteit van drie “atypische” antipsychotica – Seroquel, Zyprexa en Risperdal – werd door David Healy, een senior psychiater van de Cardiff University, ervan beschuldigd “een niet-onderzoek van de ergste soort” te zijn, ontworpen als een “volledig marketinggerichte oefening” in plaats van enige wetenschappelijke waarde te hebben. De effectiviteitscriteria – bijvoorbeeld of de medicijnen tot aan het einde van het onderzoek waren gebruikt – suggereerden dat de ontwerpers van de AstraZeneca maar in één ding geïnteresseerd waren: dat kandidaten die ze gebruikten, vastzaten aan het programma. Dit zei niets over de effectiviteit als zodanig, een punt dat nog meer in het oog sprong door het weglaten van oudere antipsychotica in de studie.

De snelheid van de acties van de vier EU-lidstaten en de EU als geheel is ook een gevaar. Snelheid kan dodelijk zijn bij wetenschappelijke inspanningen, of het nu gaat om de uitkomst of de missie. Dit wordt ook ingegeven door wat beleefd kan worden omschreven als een paradox. De leider van de Oxford University-groep en Soriot hebben één grote klaagzang: dat dalende transmissiesnelheden in landen met experimentele vaccins de doeltreffendheid van elk mogelijk product ter bestrijding van COVID-19 kunnen aantasten.
Adrian Hill, directeur van het Jenner Institute in Oxford, vertelde het nogal merkwaardig aan de Sunday Telegraph: zijn team hield rekening met het vooruitzicht dat het virus daadwerkelijk zou kunnen verdwijnen. Goed voor sommigen maar niet voor anderen. “Het probleem dat we nu hebben, denk ik”, meende Soriot, “is dat we een beetje tegen de tijd aan lopen, omdat we nu al zien dat de ziekte in Europa afneemt.”

Al dat beloofde en bestede geld; al die potentiële winsten die misschien in lucht gaan vervliegen. Het coronavirus kan misschien nog een paar trucjes achter de hand blijken te hebben om diegenen die op het vaccinatieschip zitten te bedotten, maar het probleem van de corruptie van openbare instellingen door Big Pharma blijft een hardnekkige waarschuwing. Tot dusver wordt er geen aandacht aan besteed…

Lees verder bij de bron: SDB

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
53e0dc434854ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547848712b7fd7904e 640 social distance

RIVM gaat 1,5 meter samenleving niet loslaten, want belangen

Schermafbeelding 2020 06 21 om 17.01.23

Mensen toch naar Den Haag om te protesteren tegen Corona-maatregelen, eindigt natuurlijk in politiegeweld