in , ,

Prognose voor 2020: Sociale onrust en volksopstanden zullen “exploderen”

Volgens een door Maplecroft in New York opgestelde risicoanalyse zullen sociale onrust en volksopstanden in 2020 explosief toenemen ten opzichte van 2019.

De volksontevredenheid die zich over de hele wereld verspreidt, kan worden beschouwd als het falen van regeringen en het resultaat van een roekeloze globalisering.

2019 was het jaar waarin de wereld moest ervaren hoe onrust floreerde, vooral in Hong Kong, Chili, Nigeria, , en .

Het aantal landen dat in de schaal van extreem risico op volksopstand in 2020 omhoog is geklommen, bedraagt 20 landen in vergelijking met 12 landen in 2019.

Maplecroft merkt op dat de landen die nog steeds vrijheid van meningsuiting hebben de onrust enigszins hebben kunnen doen bedwingen, terwijl de landen waar de regeringen de volksuitingen en de vrijheid van meningsuiting afwijzen, een drastischer gewelddadige ontwikkeling doormaken.

Dit is een duidelijk signaal aan de landen in die momenteel proberen de ontevredenheid van het volk te beheersen, zoals , maar ook Nederland.

Volksopstanden brengen aanzienlijke risico’s en kosten met zich mee voor landen die worden getroffen door de onbekwaamheid van de regeringen om in te spelen op de wensen en behoeften van hun bevolking.

Maplecroft is van mening dat terugkerende oorzaken van opstanden in de wereld zijn dat mensen in veel landen ervaren hoe hun rechten worden onderdrukt, hoe de economische onrechtvaardigheid toeneemt en hoe de kosten van levensonderhoud …..

Lees verder bij de bron: Fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

En dat hebben we allemaal aan crimineel Rutte en consorten te danken, die onze souvereiniteit hebben overgedragen aan de EU criminelen.

NL regering pleegt landverraad
1 jaar geleden

In ieder geval kan “onze” regering zich rekenen onder die overheden die als onbekwaam worden aangemerkt.

Pistolen-Paultje
1 jaar geleden

Het opzetten van bevolkingsgroepen (en culturen) tegen elkaar en het armer maken (milieu-beleid) van de bevolking, wordt allemaal bewust gedaan door onze regering. Zie het als moderne slavernij. Onze eigen arme landgenoten in de vorm van politie en leger, zullen tegen hun eigen volk optreden tijdens een opstand. En naar een paar fikse opstanden, zullen alle verworven rechten terug gedraaid worden.

Kijk maar naar de Gele Hesjes in Frankrijk. Al 1.5 jaar protesteren 100.000-en mensen in de grote steden, met heel weinig resultaat. In Nederland krijg je og geen 100 mensen op de been, zeker niet wekelijks, dus hier gaat er helemaal niks veranderen….

Nieuw onderzoek: Sojaolie veroorzaakt neurologische aandoeningen

Paspoorthandel in Malta raakt ook Nederland: ‘Zelfs visa aan Libische strijders verkocht’