in , ,

Prognose voor 2020: Sociale onrust en volksopstanden zullen “exploderen”

jongeren opstand

Volgens een door Maplecroft in New York opgestelde risicoanalyse zullen sociale onrust en volksopstanden in 2020 explosief toenemen ten opzichte van 2019.

De volksontevredenheid die zich over de hele wereld verspreidt, kan worden beschouwd als het falen van regeringen en het resultaat van een roekeloze globalisering.

2019 was het jaar waarin de wereld moest ervaren hoe onrust floreerde, vooral in Hong Kong, Chili, Nigeria, Soedan, Haïti en Libanon.

Het aantal landen dat in de schaal van extreem risico op volksopstand in 2020 omhoog is geklommen, bedraagt 20 landen in vergelijking met 12 landen in 2019.

Maplecroft merkt op dat de landen die nog steeds vrijheid van meningsuiting hebben de onrust enigszins hebben kunnen doen bedwingen, terwijl de landen waar de regeringen de volksuitingen en de vrijheid van meningsuiting afwijzen, een drastischer gewelddadige ontwikkeling doormaken.

Dit is een duidelijk signaal aan de landen in Europa die momenteel proberen de ontevredenheid van het volk te beheersen, zoals Frankrijk, maar ook Nederland.

Volksopstanden brengen aanzienlijke risico’s en kosten met zich mee voor landen die worden getroffen door de onbekwaamheid van de regeringen om in te spelen op de wensen en behoeften van hun bevolking.

Maplecroft is van mening dat terugkerende oorzaken van opstanden in de wereld zijn dat mensen in veel landen ervaren hoe hun rechten worden onderdrukt, hoe de economische onrechtvaardigheid toeneemt en hoe de kosten van levensonderhoud …..

Lees verder bij de bron: Fenixx

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
22959006733 c125e194b5 frituurpan

Nieuw onderzoek: Sojaolie veroorzaakt neurologische aandoeningen

paspoort terrorist

Paspoorthandel in Malta raakt ook Nederland: ‘Zelfs visa aan Libische strijders verkocht’